I det fynske folks tjeneste

Sejlture er blevet et kæmpe hit efter opslag: - Det er helt sindssygt

Et venligt tilbud om en gratis sommerferie er blevet delt og delt på Facebook. I dag tog den første familie ud i det sydfynske øhav.

Opslaget fra Thomas Bechmann, som nu er blevet delt mere end 6.600 gange.

I samarbejde med TV2.dk

Thomas Bechmann er sømand og har en 18 fods sejlbåd, som han sejler rundt i det sydfynske øhav.

Båden er ikke stor (18 fod svarer til en længde på knap fem-en-halv meter), men der er rigelig plads til flere ombord.

Og et simpelt Facebook-opslag har afsløret, at der er masser af mennesker, der faktisk godt kunne tænke sig at komme med.

Thomas’ opslag er blevet et af de mest delte i de seneste dage med sit enkle og venlige tilbud:

’Hej. Jeg sejler rundt i det sydfynske øhav fra den 14. af og en tre-fire dage. Det er en lille 18 fods sejlbåd, men superhyggelig. Hvis nogen kender en mor eller far, der er lidt presset på pengepungen, men gerne vil give sine børn en god oplevelse, og som kan lide vand og sejle, så vil jeg meget gerne have dem med.’

Flere end 100 har reageret og sagt, at de gerne vil med.

- Det begyndte bare at strømme ind med henvendelser og venneanmodninger. Det var helt sindssygt. Jeg har aldrig prøvet lignende, siger Thomas Bechmann.

I dag sejlede han ud med sin første gæstebesætning – pædagog Maria Little og hendes to-årige søn, der nu kan tage på tre dages sejlads i det sydfynske.

Se Thomas Bechmanns Facebook-opslag her:

- Vores hverdag fungerer. Vi har bare ikke råd til stor lækker sommerferie, fortæller den enlige mor Marie Little om, hvorfor hun reagerede på Thomas’ Facebook-tilbud.

- Det betyder et afbræk i hverdagen og noget sommerferie. Jeg blev rigtig glad, men jeg tænkte også, at Thomas virker som en cool fyr, som man havde lyst til at bruge nogle dage med, siger hun.

Flere ture venter

De overraskende mange reaktioner betyder, at Thomas Bechmann nu ved, hvad resten af sommerferien skal gå med. Der er planlagt yderligere fire ture med skiftende sommerferie-besætninger de næste uger.

- De mange svar siger mig, at der er mange, der har brug for et afbræk i hverdagen. Jeg havde muligheden for at give noget til andre. En oplevelse. Og så synes jeg, man skal gøre det, siger han.