I det fynske folks tjeneste

Sommerligt vejr på vej til Fyn

Fronter med regn truer igen Danmark, men i den sydøstlige del af landet kommer solen til at skinne.

Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

I samarbejde med TV2.dk

Bor man det rigtige sted, kan man mandag se frem til sommerligt vejr med sol og temperaturer over 20 grader, mens man i andre dele af landet skal have den efterhånden slidte paraply frem igen.

Det er et lavtryk nord for Skotland, der sender sine fronter frem mod Danmark, som mandag tager en vejrmæssig svingom med et højtryk over Polen.

Midt i mellem de to vejrsystemer ligger Danmark, hvor den nordlige del af Jylland ligger i farezonen for lavtrykkets fronter med regn, mens de sydøstlige egne får det sommerlige polske højtryksvejr.

Læs også OB-lejren er tilfreds med uafgjort efter åben duel

Regn truer i Nordjylland

Mandagen begynder med sol til de fleste. I store dele af landet vil det være solskin gennem et sløret skydække, og i Nordjylland vil skyerne i løbet af dagen blive tykkere og tykkere.

Ud på eftermiddagen vil fronten være nået ind over de nordligste egne, og i hele den nordlige del af Jylland er der risiko for regn.

I forbindelse med fronten nærmer sig, frisker vinden også op fra sydvest, og langs den jyske vestkyst kan man nå en hård vind, der kombineret med temperaturer på blot 16-17 grader giver alt andet end sommerlige fornemmelser.

 

Sommerligt vejr i den sydlige og østlige del af landet

I den sydlige og østlige del af landet kan man derimod se frem til en solrig og helt sommerlig dag med relativt rolige vindforhold. 

Her vil solen komme til at skinne stort set hele dagen, mens temperaturen kan nå op mellem sommerlige 20 og 22 grader.

I morgen kan de fleste glæde sig til mere sommerligt vejr - og måske endda 'rigtigt' sommervejr - når temperaturen tirsdag ventes at nå op nær 25 grader.

I samarbejde med TV2.dk