I det fynske folks tjeneste

Sommervejr over Danmark: Så varmt bliver det på Fyn

Sommervarme strømmer op over Danmark i dag, som måske kan give os juni måneds første 'rigtige' sommerdag med op til 25 grader

Foto: TV 2 VEJRET

I samarbejde med TV2.dk

Solbrillerne skal frem, de korte bukser skal på og grillen skal støves af - hvis alle tre ting da ikke allerede er sat i værk.

Efter en flot og ganske lun dag i går med temperaturer op til 21,5 grader i det østjyske, så skruer vi i dag en anelse op for temperaturerne.

Foran et lavtryk nær De Britiske Øer er vinden drejet om i syd, og det sender temperaturerne op mellem 18 og 23 grader langt de fleste steder i landet i eftermiddag - i Syd- og Sønderjylland kan man måske sågar nå de 25 grader.

Om de højeste temperaturer akkurat kommer over eller akkurat holder sig under de 25 grader er usikkert, men i førstnævnte tilfælde vil vi få junis første 'rigtige' sommerdag i år. Tilbage i maj havde vi fem sommerdage med temperaturer over 25 grader.

Det bliver tilmed med en del solskin, der dog kan være sløret - og sidst på dagen bliver det mere skyet og lummert i vejret.

Flere skyer og regn- og tordenbyger nærmer sig nemlig Jylland i løbet af aftenen og skal brede sig videre østpå igennem landet.

I den forbindelse kan der optræde lokale skybrud, men langt de fleste steder vil man sandsynligvis få mellem 5 og 10 mm regn.

Inden bygerne kan man dog let få sig en lækker grillaften, hvor temperaturerne endnu vil ligge mellem 18 og 22 grader omkring kl. 20.00.

Fredagen bliver derimod kølig og blæsende med sol og byger, men weekenden tegner igen solbeskinnet og sommerlig med op til cirka 22 grader lørdag og op mod 24 grader søndag.