I det fynske folks tjeneste

Stopper postomdeling i Vollsmose: - Det er en fuldstændig grotesk situation

Politikere er forargede over situationen i det fynske og er allerede i gang med at kigge på sagen.

Vollsmose i Odense. Foto: Malte Kristiansen

I samarbejde med TV2.dk

Bor du i Vollsmose, skal du nok ikke forvente at få mange postkort de kommende dage.

Mandag kom det nemlig frem, at Post Nord midlertidigt stopper med at omdele post i Vollsmose nær Odense efter trusler mod medarbejderne. 

Læs også Militæret ind i Vollsmose: - Nu rabler det da for Venstre

- Vi har valgt at prioritere hensynet til vores medarbejderes sikkerhed over det, at vi kommer til at genere en rigtig stor del af vores kunder, siger Michael Frølich, chef for distributionen i PostNord Danmark til TV 2.

- Det er ekstraordinært. Det skete sidste gang i 2013 efter nogle røverier i Vollsmose, uddyber han.

- Helt uacceptabelt

Situationen i det fynske har sat sindene i kog hos flere politikere. Blandt andet Socialdemokratiets postordfører, Christian Rabjerg Madsen.

- Medarbejdernes sikkerhed kommer selvfølgelig først, men når det er sagt, så er det selvfølgelig helt uacceptabelt, at der er områder, parallelsamfund i vores land, hvor kriminelle sætter dagsordenen på en sådan måde, at almindelige hårdtarbejdende postbude ikke kan passe deres arbejde, siger han.

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, er først og fremmest vred og indigneret over situationen, fortæller han til TV 2.

- Det er en fuldstændig grotesk situation. Der skal ikke være nogen lømler, der skal bestemme, om posten den skal ud nogle steder. Det skal vi sætte benhårdt ind overfor og sørge for, at posten kan komme ud hurtigst muligst igen.

Peter Rahbæk Juel har, sammen med Odense Kommune og Fyns Politi, den seneste tid haft stor fokus på at stoppe bander i Odense, der har terroriseret byens erhvervsdrivende og borgere.

Møde med politi og Post Nord

Problemet er derfor ikke helt nyt for Odenses borgmester, men han fortæller, at han allerede nu har sat et møde op med Fyns Politi og Post Nord onsdag.

- Så skal vi til bunds i, hvad der foregår og sikre, at posten kan komme ud igen. Og så håber jeg også, at der kan falde nogle anmeldelser af de lømmelepisoder, der har været, så politiet kan efterforske dem, siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel. 

00:16 Luk video

Socialdemokratiets postordfører, Christian Rabjerg Madsen, mener blandt andet, at der skal kigges på muligheden for at flytte unge mennesker fra hjemmet, hvis de ikke kan opføre sig ordentligt.

- Vi må kigge på, om vi har de rigtige værktøjer i kassen, få etableret zoneforbud mod de personer og kriminelle elementer, som er skyld i, at posten ikke kan passe deres arbejde. Hvis de mennesker, som laver den her ballade har en så ung alder, at de stadig bor hos deres forældre, så må vi få set på, om det er muligt at få dem flyttet derfra, siger han til TV 2.

Fyns Politi: - Vi har ingen anmeldelser fået

Fyns Politi, der altså snarligt skal mødes med Odenses borgmester og Post Nord, oplyser i en pressemeddelelse mandag aften, at de ser med stor alvor på situationen.

Chefpolitiinspektør, Lars Bræmhøj, udtaler dog i pressemeddelelsen, at de endnu ikke har fået nogen anmeldelser fra Post Nord om problemer i området, hvilket blandt andet er det, politiet nu vil have afklaret på et møde.

- Vi tager sagen meget alvorligt, for selvfølgelig skal posten bringes ud. Det er politiets ansvar at sikre tryghed, og derfor har vi omgående taget kontakt til Post Nords ledelse. Vi kan ikke se, at vi har registreret nogle anmeldelser fra Post Nord vedrørende hverken chikane eller trusler, men nu har vi inviteret dem til et møde i morgen tidlig, så vi kan få belyst sagen, sagde Lars Bræmhøj mandag.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har været ude og kommentere situationen på Facebook og Twitter, men har endnu ikke sagt mere i sagen.

- Det her er grotesk og må ikke være tilstanden i et land som vores. Jeg har bedt Fyns Politi om at tage kontakt til Post Nord i morgen tirsdag som det første. Posten skal frem, så dette skal løses med det samme! For få uger siden mødtes jeg med de centrale aktører i Vollsmose, og inden længe kommer vi til at melde nye tiltag ud. For det er selvfølgelig en uholdbar situation, skriver han blandt andet.