Tordenbyger ramte store dele af Fyn

Regn- og tordenbyger har ramt Jylland og Fyn på forkanten af en front, som er på vej ind over Danmark fra vest.

Efter en lun formiddag og begyndelse på eftermiddagen har regn- og tordenbyger nu ramt i en linje ned gennem landet, og de fortsætter østpå resten af eftermiddagen og hen over aftenen.

Bygerne blev for alvor dannet mellem klokken 13 og 14 i Jylland, og efter klokken 15 har de givet torden mange steder i Jylland og på Fyn.

Klokken 15.20 (radarbilledet i toppen) stod bygerne på en linje fra Vesthimmerland og ned over Østjylland til Fyn med en bevægelse mod øst.

Man må derfor forvente, at man kan blive ramt af regn og torden øst for Storebælt de kommende timer og også i det nordøstlige Jylland og østligste Jylland.

Bygerne vil dog gradvist blive svækket sidst på eftermiddagen og til aften, så de bliver mere spredte og ender med at dø ud.

Varm og fugtig luft er blevet skubbet til vejrs

En kombination af en front fra vest og ustabil lun og fugtig luft over Danmark har dannet bygerne.

Den varme og fugtige luft er blevet presset til vejrs langs en linje foran fronten, og det har dannet bygeskyer af typen cumulonimbus.

Så længe det er relativt varmt øst for bygelinjen lever den videre, og det er derfor, at den gradvist mister pusten, når temperaturen falder de kommende timer.

Efter bygerne tiltager vinden fra vest og nordvest, og temperaturen falder markant. Men til weekenden vender varmen tilbage med fornyet styrke.

Oversigt

    Oversigt