I det fynske folks tjeneste

Tordenvejr har kurs mod Fyn - risiko for skybrud

00:40

Video: TV 2 VEJRET

I samarbejde med TV2.dk

Efter en varm og sommerlig torsdag truer et regn- og tordenvejr Danmark i aften og i nat. Tordenvejret kan måske give lokale skybrud.

Når den sidste pølse ligger ensom tilbage på grillen efter en sommerlig torsdag og en hyggelig grillaften, så kan det være, at det begynder at rumle i det fjerne.

I hvert fald hvis du bor i den vestlige del af Jylland, for det er nemlig herfra at et område med regn- og tordenbyger i løbet af aftenen og natten breder sig ind over landet. 

Læs også Sommervejr over Danmark: Så varmt bliver det på Fyn

En koldfront skal nemlig i de mørkere timer gøre det af med den sommervarme, som i dag kan sende temperaturen op tæt på 25 grader dér, hvor det bliver varmest.

Koldfronten med regn- og tordenbygerne ser ud til at ramme Syd- og Vestjylland først midt på aftenen og herefter sætte kursen østover, hvor man i nat en overgang kan få ganske intens regn og torden. Du kan se prognosen for bygerne i animationen herunder.

Kan give lokale skybrud

Tordenvejret kan lokalt være ledsaget af skybrud - det vil sige mere end 15 mm regn på en halv time - og denne risiko er sandsynligvis størst i den sydlige halvdel af Jylland samt på Øerne med undtagelse af Bornholm.

Langt de fleste steder får man dog mindre mængder nedbør, der formentlig summerer sig op til mellem 5 og 10 mm inden regn- og tordenvejret har forladt landet i morgen tidlig.

Koldfronten med regn og torden bliver den tredje over Danmark på kort tid. Både tirsdag og fredag i sidste uge blev landet ramt af regn, torden og lokale skybrud.

I fredags den 9. juni gav et skybrud hele 38,4 mm regn på 30 minutter i Vejle, og byen fik intet mindre end 60 mm regn i alt alene i løbet af fredags-døgnet.

Ved du noget? Så send os et tip

I samarbejde med TV2.dk
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.