I det fynske folks tjeneste

Udsigt til første tørvejrsdag i oktober: Husk vindjakken

Prognose for søndag klokken 15.00. Grafik: TV 2 Vejret

I samarbejde med TV2.dk

Flot efterårsdag i vente for de fleste.

Hvad enten man skal samle kastanjer med børnene eller bare en tur i skoven, kan man søndag glæde sig over flot efterårsvejr med sol de fleste steder i landet.

En opklaring har i nat bredt sig ned over landet fra nord, og i Midtjylland har man med temperaturer ned til 1,1 grader haft den koldeste morgen i næsten fem måneder.

Den kolde morgenstund efterfølges af lidt lunere vejr i løbet af dagen, hvor den sparsomme oktobersol kan sende temperaturen op mellem 10 og 13 grader.

På trods af sol - husk vindjakken

De bedste chancer for at nyde en solrig dag har man i Jylland, mens man hen over Sjælland kan få perioder med mere skyet vejr.

Her kan skyer dannet over Kattegat i nordvestenvinden drive ned mod den sjællandske nordkyst, hvor der også bliver brug for en vindjakke.

I den østlige del af landet kan søndagsturen blive en kølig fornøjelse med frisk vind og temperaturer på blot 10 grader.

Første dag med tørvejr i oktober

Søndagens solrige vejr kommer på et tørt sted. Det er den første hele landsdækkende tørvejrsdag i oktober måned, der indtil videre allerede har budt på halvdelen af den regn, der normalt falder i en hel oktober.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.