I det fynske folks tjeneste

Utrygge Odense-borgere til bandemøde: - De skyr ikke nogle midler

Odenseanerne var mandag aften inviteret til møde på rådhuset for at diskutere byens situation med kriminelle bander.

00:35

Video: TV 2

I samarbejde med TV2.dk

Mens politikerne på Christiansborg snart skal forhandle en bandepakke på plads, er borgerne i Odense imidlertid blevet så utrygge, at de mandag aften stimlede sammen til et møde på Odense Rådhus.

På dagsordenen var indsatsen mod byens kriminelle bander. 

Læs også Nej til bander: Nyt stormøde i gang i Odense

Odense har over længere tid været plaget af sammenstød mellem banderne Hells Angels og Black Army. Tre medlemmer af Black Army er desuden blevet dømt for at afpresse byens tatovører.

- Der er ikke nogen, der skal stå alene og være påvirket af banderne, og så vil vi også sende det klare signal, at vi er her for at hjælpe, både kommune, politi og civilsamfund, lød det inden mødet fra borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

- Der bliver jo skudt her

Det er ikke kun byens erhvervsdrivende og byens hjemløse, der føler sig truet af banderne. Også helt almindelige borgere føler sig utrygge.

- De skyr ikke nogle midler, siger en kvinde, der bor i det kvarter i Odense, hvor Black Armys klubhus ligger.

Hun tør ikke stå frem med navn eller ansigt, men fortæller til TV 2, at der bliver kørt på knallerter og handlet med stoffer lige uden for deres vinduer. 

00:38

Video: TV 2/FYN

Luk video

- Så kommer de med deres stjålne knallerter og kører lidt rundt og laver halløj, tre-fire på én knallert.

Situationen skaber stor utryghed iblandt borgerne, forklarer kvinden.

- Der bliver jo skudt her.

TV 2 har talt med tre personer på adressen for Black Armys klubhus, og de afviser, at borgerne bør være bekymrede.

Borgmester efterlyser hjælp fra Christiansborg

Naboer til Black Armys klubhus håbede inden aftenens møde på rådhuset, at borgmester, Peter Rahbæk Juel ville smide de kriminelle bander ud af byen.

Men de handlekraftige initiativer, der skulle bekæmpe bandekriminaliteten og få lukket klubhusene, er udeblevet. Borgmester Peter Rahbæk Juel forklarede nemlig, at han ikke kan gøre det uden hjælp fra politikerne på Christiansborg og den kommende bandepakke.

Borgmesteren brugte derimod aftenen til at lancere en hjemmeside, der blandt andet skal hjælpe borgere, der føler sig truede af bandemiljøet. Han understregede dog, at det er hans mål på længere sigt at bekæmpe bandekriminaliteten og få lukket klubhusene.

Peter Rahbæk Juel oplevede tilbage i marts selv, hvilke metoder banderne benytter sig af, da han blev passet op af otte-ti bandemedlemmer efter et interview med TV 2.