Vågnede 20 gange i nat: Axelsen vil give den smadder i VM-finale

Fynske Viktor Axelsen havde ikke fået meget søvn, før han rundbarberede OL- og VM-guldvinderen Chen Long i VM-semifinalen.

Den 23-årige fynske badmintonspiller Viktor Axelsen leverede lørdag formiddag en af karrierens største præstationer, da han slog den olympiske mester og VM-guldvinder Chen Long i to sæt og spillede sig i VM-finalen.

Danskeren vandt overbevisende med 21-9, 21-10 og spillede en flot kamp. Efter sejren havde Viktor Axelsen svært ved at begribe, hvad han lige havde præsteret.

- Jeg er stadig helt rundt på gulvet. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, lød det fra danskeren, da TV 2 SPORT talte med ham lige efter opgøret.

Viktor Axelsen har tidligere spillet godt mod netop Chen Long for så at tabe i tre sæt, derfor var han også ekstra glad for, at han kunne stå distancen.

- I dag fik jeg lukket ham ned og det hele kørte, og det var en af det dage, hvor man bare er zonen, og det er meget godt ramme sådan en dag i en semifinale til et VM.

Vil give den smadder i finalen

At det gik så godt for Viktor Axelsen skyldes dog ikke, at han var kommet frisk ind til opgøret. Faktisk nærmere tværtimod. 

- Jeg har slet ikke sovet i nat, fordi jeg glædede mig så meget. Jeg er vågnet 20 gange, og nu kan skuldrene så lige falde lidt ned de næste par timer, for jeg skal nok være klar til i morgen. Jeg skal bare ind og give den smadder.

Lin Dan eller Wan Ho Son

I finalen venter enten topseedede Son Wan Ho fra Sydkorea eller den kinesiske legende Lin Dan, der fem gange har vundet VM og to gange OL.

Hvem Viktor Axelsen møder, må han vente med at finde ud af til klokken 18 lørdag aften, hvor de to spillere mødes. Uanset hvem det bliver, så glæder danskeren sig.

- Det er fedt at skulle spille en kamp om verdensmesterskabet. Det er det, som man har drømt om, siden man var en lille knægt. Jeg glæder mig helt sindssygt, sagde Axelsen til TV 2 SPORT.

Fakta

Oversigt

    Oversigt