I det fynske folks tjeneste

Vi får en iskold nat: Kan blive den koldeste i 20 år - så sent på foråret

Foto: Francis Joseph Dean / Scanpix

I samarbejde med TV2.dk

Med temperaturer ned til 5 graders frost venter der os en iskold nat - og frosten ventes at bide i det meste af landet.

Det er helt normalt om vinteren, men når vi når så langt hen på foråret, som til den 19. april, så er det langt fra noget vi oplever hvert år.

Der er naturligvis tale om den iskolde nat, som venter os i den kommende nat, hvor frosten ventes at gøre sig gældende i langt det meste af landet.

I det klare og stille vejr og med polarluft over landet, så kan temperaturen frem mod i morgen tidlig falde til ca. 5 graders frost dér, hvor det bliver koldest.

Dermed bliver der brug for hue, handsker og tykke jakker i store dele af landet, når en ny arbejdsdag begynder onsdag. 

Det er især i de indre dele af Jylland og på Midtsjælland, at det kan blive så koldt. Og skulle vi nå ned på -5 grader eller lavere, så skal vi faktisk helt tilbage til 1990'erne for at finde et år, hvor det har været koldere på den 19. april eller senere på foråret. 

Vejrkortet for i nat - natten til den 19/4 2017. I det klarer vejr ventes temperaturer mellem frysepunktet og 5 graders frost landet over. Foto: TV 2 VEJRET

Tilbage i 1997 måltes i Nordsjælland -6,1 grader natten til den 20. april, og det er sidste gang at frosten har været så streng så sent på foråret.

Nattefrost er normalt i april og forekommer også ofte i maj, men der er typisk tale om ganske let frost ved temperaturer blot lige under frysepunktet.

Ved du noget? Så send os et tip

I samarbejde med TV2.dk
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.