I det fynske folks tjeneste

DGI kæmper for at redde historisk halvmaraton over Storebæltsbroen

I samarbejde med TV ØST

Nu går DGI ind i sagen om at redde broløbet over Storebæltsbroen.

Kampen for at redde broløbet over Storebæltsbroen fortsætter, og nu går Danmarks næststørste idrætsorganisation, DGI, ind i sagen.

På lørdag krydser tusindvis af løbere formentlig Storebæltsbroen for sidste gang, når det store fra Nyborg til Korsør skydes i gang. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har nemlig forbudt flere løb i Danmark, hvor løbet over Storebælt blot var et af dem. 

Læs også Fynsk optimisme: Finn tror på flere broløb

Men det er en dårlig idé, mener DGI. Derfor opfordrer idrætsorganisationen ministeren til at ændre beslutningen. Samtidig tager DGI nu sagen op politisk. Den vil undersøge, om der kan skabes et flertal imod ministeren afgørelse.

Flertal for broløb

Står det til danskerne, så skal der DOG fortsat være motionsløb over Storebæltsbroen hvert tredje år. 

En Megafon-måling lavet for TV 2 og Politiken viser nemlig, at et flertal af danskerne er uenige med transportminister Ole Birk Olesen (LA), der i denne uge besluttede at lukke ned for motionsløb over Storebæltsbroen og Lillebæltsbroen. 

Læs også Kæmper for broløbet: Har bedt om møde med ministeren

Meningsmålingen viser, at 56 procent af danskerne er overvejende eller helt uenige i beslutningen om at lukke ned for motionsløbene. Kun 30 procent er overvejende eller helt enige i transportministerens beslutning.

Da broen åbnede i 1998, løb, cyklede og gik flere tusinde danskere over broen som en del af åbningen, og siden har broløbet været afholdt dem gange. Det seneste løb fandt sted for tre år siden.

Der er stadig billetter til salg til årets broløb, afholds lørdag den 9. september. 

Ved du noget? Så send os et tip

I samarbejde med TV ØST
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.