I det fynske folks tjeneste

Kvinde alvorligt kvæstet i sejlbådsulykke

Ulykken fandt sted ud for Esbjerg Havn / arkivfoto. Foto: Claus Fisker, Scanpix

I samarbejde med TV SYD

Lystbåd sejlede frontalt ind i en bøje ud for Esbjerg Havn: 48-årig kvinde fra Svendborg har fået alvorlige kvæstelser

En 48-årig kvinde fra Svendborg pådrog sig alvorlige kvæstelser, da en 30 fod stor lystbåd tidligt søndag morgen sejlede frontalt ind i bøje 3 i sejlrenden mellem Esbjerg og Fanø.

Sejlbåden var for motor på vej ud fra Esbjerg Havn, da ulykken skete kort efter klokken 5.30. Om bord på båden var den 48-årige kvinde og en 49-årig mand fra Ringkøbing. Sejlbåden havde en fart på 6 til 8 knob (11 til 15 km/t.) , da den påsejlede en stor metalbøje i sejlrenden midt mellem Esbjerg og Fanø. En anden båd fulgtes med ulykkesbåden og slog alarm.

Metalbøjen står fastgjort i havbunden, og sammenstødet var så voldsomt, at de to personer om bord i sejlbåden blev kastet omkuld - men ikke over bord.

En redningsbåd fra Esbjerg Havn blev sendt til assistance og bragte de to kvæstede i land. De er nu begge indlagt på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

- Kvinden er hårdest medtaget, mens manden er sluppet med knubs og mindre kvæstelser. Vi skal nu have undersøgt, hvad gik galt. Umiddelbart var sigtbarheden tidlig morgen søndag god i Esbjerg-området, siger vagtchef Mads Leervad Dammark, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Den forulykkede båd er nu slæbt ind til Auktionskajen i Esbjerg Havn til nærmere tekniske undersøgelser.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.