I det fynske folks tjeneste

Efter drab på fynbo: Betjent er nu anmeldt

Politiklagemyndigheden modtog mandag en anmeldelse af den vagthavende betjent, der i forbindelse med drabet på en fynsk mand på en campingplads i Vejers, undlod at reagere på opkald før drabet.

En 53-årig mand sidder varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling i fire uger sigtet for drab og drabsforsøg. Foto: John Randeris/Scanpix

I samarbejde med TV SYD

Indehaveren af Stjerne Camping i Vejers kontaktede to gange politiet dagen før drabet på en 64-årig fynbo på en campingplads i Vejers.

Den 53-årige drabsigtede viste tegn på at være psykisk syg, og indehaveren var bekymret for ham.

Det reagerede politiet ikke på, selvom de havde mulighed for at rådføre sig med en psykiatrisk afdeling.

Det har nu ført til en anmeldelse fra en mand på Frederiksberg. Anmeldelsen er rettet mod den vagthavende betjent, der modtog de to opkald fra campingpladsen, dagen inden drabet. 

- Den/de vagthavende må have undladt at slå drabsmanden op i det centrale strafferegister, og der må derfor foreligge grov og gentagende pligtforsømmelse under så skærpende omstændigheder, at Den Uafhængige Politiklagemyndigehed og Statsadvokaten i Viborg må kunne gennemføre en straffesag mod de pligtforsømmelige polititjenestemænd til domfældelse, skriver han blandt andet i anmeldelsen til Politiklagemyndigheden.

Syd- og Sønderjyllands Politi har ikke ønsket at kommentere anmeldelsen.

Læs også 53-årig psykisk syg fængslet i fire uger sigtet for drab på fynbo

I samarbejde med TV SYD