Plejehjemsbeboere har talt: Storkeunge har fået sit navn

På et plejecenter på Tåsinge følger en gruppe ældre hver tirsdag storkenes liv på storskærm. Nu har de fået lov til at navngive storkeungen.

Storkene Tommy og Annika er to meget populære fugle. De seneste år har mange syd- og sønderjyder fulgt med i storkenes liv i Smedager på TV SYD+ eller på nettet.

Hver tirsdag ser beboere og gæster på Tåsinge Plejecenter storke-tv på storskærm. Her følger de trofast med i storkenes liv i Smedager.

I dag var TV SYD forbi plejecenteret for at overraske dem og fortælle, at de må bestemme, hvad storkeungen skal hedde.

- Det er en stor oplevelse. Det er ikke hver dag, at det sker, siger Grethe Hansen på 76 år, der følger med i storkelivet så tit, hun kan.

Kønnet på storkeungen er stadig ukendt, så derfor må plejehjemsbeboerne vælge både et drenge- og pigenavn. Det tog ikke lang tid at vælge navne for mange storkefans.

Sidste år hed storkeungen Pippi. Så beboerne fra plejehjemmet blev enige om at holde fast i Astrid Lindgren-navnene. Valget faldt derfor på navnene Emil og Ida fra historien om Emil fra Lønneberg. Så måske det bliver lidt af en balladefugl, hvis det bliver en han.

- Det er meget sjovt. Jeg er godt tilfreds med navnene. Nu har jeg jo også selv været med til at bestemme det, griner Grethe Hansen, der nu må vente lidt endnu med at finde ud, hvilket køn storkeungen er.

Den næste store begivenhed, de ældre på plejecentret nu ser frem til, er, når storkeungen endelig skal på vingerne.

Oversigt

    Oversigt