Politiet opgiver at finde ud af hvem der lækkede fortrolig redegørelse om Carl Holst

Sydøstjyllands Politi har tirsdag besluttet at standse efterforskningen i sagen om, hvem der har lækket en foreløbig advokatundersøgelse om Carl Holst.

Sydøstjyllands Politi har i dag besluttet at standse efterforskningen i sagen om brud på tavshedspligten i november 2015 ved en uberettiget offentliggørelse af en foreløbig advokatundersøgelse om forhold i Region Syddanmark, som Forretningsudvalget i Region Syddanmark skulle behandle på et lukket udvalgsmøde. Advokatundersøgelsen var et led i det forløb, der handlede om tidligere regionsformand Carl Holsts embedsførelse.

- Efterforskningen har vist, at selv hvis efterforskningen fortsætter, vil det ikke føre til, at der kan rejses sigtelse mod en eller flere konkret(e) personer fra det daværende Forretningsudvalg, advokatfirmaet KromannReumert eller ansatte fra Region Syddanmark eller nogen anden, forklarer chefanklager Jan Østergaard fra Anklagemyndigheden i Sydøstjyllands Politi tirsdag morgen i en pressemeddelelse. 

- Jeg kan tilføje, at offentliggørelsen den 10. november 2015 i Fyens Stiftstidende efter Sydøstjylland Politis opfattelse var en ”uberettiget” videregivelse af ”fortrolige oplysninger” fra Region Syddanmark, men det ændrer ikke ved resultatet, uddyber chefanklager Jan Østergaard.

Efterforskningen i sagen har stået på i længere tid, men har ikke afdækket, hvorfra de fortrolige oplysninger i den foreløbige advokatundersøgelse blev videregivet til nogle journalister fra Fyens Stiftstidende.

Da journalisterne ikke vil medvirke til sagens opklaring og det ikke har vist sig muligt på anden vis at bevise, hvem der var ansvarlig for lækken, så må efterforskningen stoppes i sagen Det er nu det, der er sket.

Sagen blev anmeldt til Sydøstjyllands Politi den 27. november 2015 af Regionsrådet.

DE AFGØRENDE PUNKTER I ANKLAGEMYNDIGHEDENS AFGØRELSE

Oversigt

    Oversigt