Chokslutning på sejlferie: Fynsk familie forliste ved nordjysk havn

Sejlrenden ind til Asaa Havn voldte fredag aften en familie fra Bogense så store problemer, at de gik på grund og fik deres båd ødelagt.

Det kunne være gået grueligt galt for en familie fra Bogense, da de fredag aften forsøgte at sejle ind i Asaa Havn. For her var sejlrenden så tilsandet og blæsten så stærk, at båden stødte på grund og forliste.

En oplevelse, der stadig sidder i familiemedlemmerne dagen derpå. 

- Jeg er rigtig, rigtig ked af det, siger Rune La Cour Dyrvig.

Det var ham, der sejlede båden med hele sin familie om bord. Og det var ham, der i blæsevejret fredag aften valgte at søge ind mod Asaa i stedet for at fortsætte mod Sæby, som egentlig var deres endestation den dag. En beslutning, der skulle vise sig at være alt andet end heldig.

- På vej ind mod sejlrenden gav det et bump, og vi kunne mærke, at vi var nede og stå på bunden. I løbet af meget kort tid krængede båden voldsomt, men heldigvis var redningsfolk fra Sæby allerede i området for at hjælpe en anden båd fri, fortæller Rune La Cour Dyrvig, der ikke vidste noget om tilsejlingsforholdene ved Asaa, da han tog beslutningen. 

Ifølge søkortet skulle der være to meter dybt vand at sejle ind på. Men fordi sejlrenden var så tilsandet, endte båden med at miste roret og en del af bundstokkene.

Familien Dyrvig er imidlertid langt fra de eneste, der har oplevet problemer ved sejlrenden til Asaa Havn. Det fremgik af de fortællinger, TV2 Nords udsendte fik på havnen lørdag formiddag.

- Vi synes, indsejlingen skal laves bedre. De grønne bøjer er ikke lagt ud, og der burde være grønne og røde bøjer derude, så siderne var markeret - det er de ikke. Og så har vi lagt mærke til, at der mangler et grønt lys, så sejlerne har ikke noget at sejle efter, siger Greg Danielsen.

Men ifølge formand for havnen, Knud Erik Sørensen, bliver sejlrenden vedligeholdt som den skal. 

- Havnen får næsten altid skylden for ikke at have fjernet sandet, hvis der sker et eller andet. Uanset om føreren af båden måske har kvajet sig en lille smule, siger Knud Erik Sørensen.

Uanset hvad venter der nu Rune La Cour Dyrvig venter en noget omfattende genopbygning af sin båd. Faktisk ser det ikke ud til, at den vil være tilbage på vandet før til foråret.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Oversigt

    Oversigt