Pas på den tynde is: Hund druknet ved Seden

En fransk bulldog mistede torsdag livet, da den løb ud på en halvfrossen sø ved Seden. Brandvæsenet melder om flere episoder af samme art og ønsker større opmærksomhed.

- Isen er ikke tyk nok, den har kun dannet skorpe, så der er altså risiko for, at hunde eller børn falder i vandet, fortæller vagthavende ved Beredskab Fyn, Søren Brodersen.

Sådan lyder meldingen efter brandvæsenet to gange måtte ud til nødstedte hunde, der er gået igennem isen.

Værst gik det, da en fransk bulldog pludselig løb væk fra sine to ejere og endte ude på isen ved Seden syd ved Odense. Her kunne isen ikke klare vægten, hvilket resulterede i, at hunden gik igennem isen.

- Da vi ankommer, sætter vi straks to dykkere i vandet, da vi kan se, at hunden er røget ind under isen. Da vi får hunden op af vandet, forsøger vi at give den hjertemassage i ti minutter, inden vi indstiller det. Den klarede det desværre ikke, fortæller Søren Brodersen.

Det er ikke sjældent at brandvæsenet bliver kaldt ud til disse situationer. Bare inden for en måned har der været tre episoder.

- Lad hunden være i snor. Så skal de voksne passe ekstra meget på de små. Vi ser desværre også, at børn kommer i lignende situationer, hvor de har fået øje på noget og isen ikke kan holde. Så pas på derude, fortæller Søren Brodersen.

To på én aften

Tidligere på aftenen gik en anden hund igennem isen tæt ved Tommerup.

- En hund er røget igennem isen og er kommet over på en ø, hvor den så ikke kan komme hjem igen. Den har vist fået øje på nogle svaner eller ænder. Vi sætter en dykker i vandet, som får en snor på hunden og får den med hjem. Den hund klarede det, fortæller Søren Brodersen.

Oversigt

    Oversigt