Passagerer må vente på letbanen - men byggeriet færdiggøres til tiden

Letbanen i Odense bliver forsinket flere måneder, men Odense Kommunes stadsdirektør, Stefan Birkebjerg Andersen, forsikrer, at byggeriet i nord og syd afsluttes til tiden.

Odenseanernes første tur med letbanen skubbes otte måneder, og letbanen er tidligst klar til passagerer efter sommeren 2021. Det skyldes, at byggeriet af en stor p-kælder bag rådhuset ikke kan holde sin tidsplan.

Byggeriet langs det meste af Odense Letbane bliver dog alligevel bygget færdigt til tiden. Det forsikrer Odense Kommunes stadsdirektør, Stefan Birkebjerg Andersen.

 

 

- Det er 200-300 meter midt på Thomas B. Thriges Gade, der er problemet. Alle de resterende 14,2 kilometer letbane følger tidsplanerne, fortæller stadsdirektøren.

P-kælder forsinker

TV 2/Fyn kunne mandag afsløre, at letbanen forsinkes - men det gælder altså ikke byggeriet i hverken Tarup eller Hjallese.

- Uanset om man ude på Tarupvej eller på Hauges Plads ærgrer sig over alt det bøvl, der er, når man bygger en letbane, vil det (byggeriet, red.) fortsat følge tidsplanen, lover Stefan Birkebjerg Andersen.

 

Odense Letbane

 

Dermed vil byggeriet i både nord og syd stå færdigt i slutningen af 2020.

- Det eneste, der reelt kommer til at ske, er, at vi får passagerer med senere, forklarer Stefan Birkebjerg Andersen.

Testkørsel i 2020

Allerede om halvandet års tid kan odenseanerne opleve, at letbanen kører på den sydlige strækning til Hjallese Station. Der er dog tale om testkørsel uden passagerer.

- Den test, som letbaneselskabet har planlagt, kan man starte i syd. Når vi er kommet igennem byggeriet på Thomas B. Thriges Gade, tester man i nord, fortæller Stefan Birkebjerg Andersen.

Når letbanen er i drift, forventes det, at cirka 34.0000 passagerer dagligt vil stige om bord på en af byens 26 stationer.

 

Letbanen i Odense bliver forsinket i flere måneder og kommer tidligst til at køre i forsommeren 2021. Det bekræfter flere kilder overfor TV 2/Fyn. Se hele interviewet med Odense Kommunes stadsdirektør, Stefan Birkebjerg Andersen.

Oversigt

    Oversigt