Patient i livsfare på OUH under optøjer

En patient, indlagt med blodprop på akutmodtagelsen på OUH, kom i livsfare da en flok bøller fra Vollsmose trængte ind på OUH i sidste uge. Det kom frem under et grundlovsforhør, hvor en 19-årig mand blev fremstillet tirsdag.

Da 60 - 70 bøller fra Vollsmose trængte ind på akutmodtagelsen natten til tirsdag i sidste uge, fik de en patient, indlagt med blodprop, til at løbe hen af en gang og op af trapperne til første sal sammen med en ligeledes flygtende sygeplejerske, forfulgt af bøllerne.

Sygeplejersken har ved en tidligere afhøring fortalt politiet, at det bragte patienten i livsfare at løbe i den tilstand han var i.

Det kom frem tirsdag formiddag, da en 19-årig mand blev fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for at have deltaget i optøjerne.

Det har tidligere været fremme, at den flygtende sygeplejerske måske reddede den mand, der blev skudt i Vollsmose, og som bøllerne var ude efter.

Hendes flugt fik nemlig bøllerne til at følge efter op på første sal, mens skudofferet lå på en stue i stueetagen.

Den 19-årige blev anholdt mandag, da han var blevet genkendt af en betjent, som var tilstede på akutmodtagelsen under optøjerne.

Den 19-årige blev varetægtsfængslet i tre uger til 18. september, sigtet for gadeuorden, hærværk og trusler mod politiet både i Vollsmose og på OUH.

Den 19-årige nægter sig skyldig. Han siger, at han lå hjemme og sov, da optøjerne fandt sted.

Han kærede derfor kendelsen til landsretten.

Masseangreb på skadestuen på OUH

Op mod 60 personer deltog ifølge politiet i angrebet på skadestuen, som skete umiddelbart efter et overfald på to brødre i Vollsmose.

Der blev affyret flere skud mod brødrene, og den ældste blev såret.

Angiveligt var det den sårede mand, som den store flok ville have fat i. Det mislykkedes dog, og i stedet blev der begået hærværk på hospitalet.

Flere fængslet i sagen

To mænd er blevet fængslet for at have deltaget i drabsforsøget mod brødrene.

Endnu en mand, der er 35 år, er fængslet for at have sparket den skudsårede mand, mens denne klamrede sig til en betjents ben.

I øvrigt kompliceres efterforskningen af balladen på skadestuen af, at kameraerne på hospitalet ikke fungerede.

Og i det hele taget er det tvivlsomt, om samtlige deltagere i uroen vil blive stillet til ansvar.

- Vores ambitionsniveau er nok ikke at finde alle 60, har politidirektør Poul Bjørnholdt Løhde sagt.

Oversigt

    Oversigt