Patient med farligt flagermusebid afvist

- Du må kontakte din egen læge! Det var den besked, Henriette Schack fik, da hun henvendte sig på skadestuen på Odense Universitshospital, efter at hun var blevet bidt af en flagermus.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Flagermusens bid kan være dødsensfarligt, fordi flagermus kan smitte mennesker med rabies. Da hendes egen læge fik hende sat i forbindelse med infektionsmedicinsk afdeling på OUH, blev der i hast sendt vaccine fra København til Odense med taxa. Det betød, at hun først fik sin rabiesvaccination to dage efter biddet.

Henriette Schack forsker i ekkolokalisering på SDU og arbejder med
flagermus.

Professor i infektionssygdomme på Rigshospitalet Peter Skinhøj er forundret over behandlingen på OUH.
- Det er for slapt. Man burde på en skadestue kunne regne med, at både læger og sygeplejesker har styr på, hvad man skal gøre, når folk er blevet bidt af dyr, siger han til Fyens Stiftstidende.

Han fortsætter:
- Rabies er en 100 procent dødelig sygdom, og derfor er man virkelig nødt til at give behandling, når folk er blevet bidt. Det er langfra sikkert, at personen er smittet med rabies, men risikoen er der, og det er man nødt til at behandle for, siger han.

På OUH erkender man, at der er begået en fejl.
- Vi tager fat i personalet og finder ud af, hvem der har tilset patienten. Vi har retningslinjer på området, men der er sket en brist et eller andet sted. Det må vi finde ud af, siger stedfortrædende leder af OUH's skadestue overlæge Tune Ipsen.

Oversigt

    Oversigt