Patienter advarer mod lukning af skadestue

Skadestuen på Odense Universitetshospital må ikke lukke, selvom ballade er under optræk, mener flere parter.

Et forslag om at lukke skadestuen på Odense Universitetshospital, hvis der er optræk til uro af den størrelsesorden, der fandt sted mandag, hvor 60-70 personer hærgede afdelingen med køller, møder voldsom kritik.

- Vi lukker skadestuen ned i det øjeblik, vi modtager patienter, som er part i en sådan konflikt, siger skadestuens ledende overlæge Michael Hansen-Nord til Fyens Stiftstidende.

Han tilføjer, at det er politiet, der træffer beslutningen, om skadestuen skal lukkes eller ej.

Men forslaget får sindene i kog hos blandt andre Patientforeningen, der ikke mener, at man kan lukke en skadestue.

- Det er uacceptabelt, og der er ikke tvivl om, at det er et folkekrav. Vi vil selvfølgelig henvende os til de politikere og de ansvarlige, der kan have indflydelse på de ting.

- Men jeg nægter at tro, at man har sagt, at skadestuen så bare bliver lukket. Det er uhørt, og det er uacceptabelt, siger formand Erik Bach til Newspaq.

Den politiske chef for OUH's skadestue, regionsrådsformand Carl Holst (V), er bestemt heller ikke tilhænger af idéen.

- Vi kan måske til nøds acceptere, at der i en bank står et skilt, hvor der står 'lukket på grund af røveri', men vi kan ikke acceptere det på en skadestue. Det er ikke holdbart på den lange bane, siger han til Newspaq.

Men naturligvis skal der værnes om medarbejderne også, mener formanden for Region Syddanmark.

- Jeg har fuld forståelse for, at man ønsker at tage hensyn til de dygtige medarbejderes sikkerhed, men på den lange bane er det selvfølgelig ikke løsningen, fordi vi kan jo ikke have, at det er få bøller med køller, der ødelægger det for lokalsamfundet, siger han.

Derfor skal der findes en middelvej, der tager hensyn til alle parter. En vej, der skal findes gennem dialog mellem politikere, politiet, sygehusledelsen og ledelsen af akutmodtagelsen.

- Vi skal finde ud af, hvordan vi får skabt en model, så vi ved, hvordan vi skal agere, hvis noget lignende sker i fremtiden, siger han.

Oversigt

    Oversigt