PC.BEDSTE.VEN

-

-

Computeren er blevet menneskets bedste ven. Det er er blevet den vi klapper godnat før vi skal i seng, og den første vi lufter om morgenen.

I seks programmer så TV 2 /Fyn nærmere på vores \"samkvem\" med PC\'en, hvor meget den fylder i hverdagen og hvorfor. Det handler mindre om hvilke programmer du kan installere, men mere om hvorfor du installerer dem. Mindre om hvordan du holder virus væk fra harddisken, mere om hvorfor du har en harddisk.

Programmerne har nu været vist på tv, men er stadig tilgængelige på internettet. Du finder links til de seks afsnit nederst på siden.


Arkitekten er klar

En smuk computerløsning i hjemmet. Indretningsarkitekten kommer ud til en seer, der er træt af ledninger og rodet ved computeren. TV2/Fyn har allieret sig med indretningsarkitekt Bodil Holst-Jensen, der skaber en smuk computerløsning i hjemmet. Hende kunne du møde i PC.BEDSTE.VEN i januar måned.

Vi gav også gode tips til PC-gymnastik. Du kan se fysioterapeuten i auktion i udsendelserne på internettet (se hvordan du klikker dig frem, nederst på siden).

PC-Proffen
I programserien medvirkede også PC-proffen Lars Bo Wassini, der har utraditionelle løsninger på diverse computerproblemer. F.eks. hvordan du forvandler en kedelig grå skærmfront til et sprudlende farveunivers. Eller hvad man gør, hvis der er spildt kaffe i tastaturet.

Program nr. 1: 
PC-proffen henviste til en hjemmeside, hvorfra man kan foretage virusscanning gratis. Det er www.housecall.antivirus.com
Prøv f.eks. også www.pandasoftware.com

Rengøringsdamen Birgit bruger specialrensemidler udviklet af ISS. De kan altså ikke købes. Men i forretninger der handler med computer- eller kontorartikler, findes flere forskellige mærker. Disse midler er dog noget \"fugtigere\" end Birgits og skal bruges varsomt - f.eks. på en klud eller børste. Især bærbare computere skal der passes på med; brug kun rensemidlerne til tastaturet. Benyt eventuelt en særlig renseserviet.

Program nr. 4:
I indslaget om slægtsforskning, bliver der henvist til en række internetadresser:

www.dis-danmark.dk
Medlemsforeningen af slægtsforskere (DIS), som bl.a. indeholder en omfattende indgang til brugernes egne hjemmesider. Der er også gode råd til, hvordan man kommer i gang med forskningen.

ddd.sa.dk
Dansk Demografisk Database, hvor der er mulighed for personsøgning i udvalgte folketællinger i årene 1787-1916.

www.familysearch.org
Indgang til søgning i mormonernes store database i Salt Lake City, USA 

www.ellisisland.org
Ellis Island Immigration Museum i USA, med mulighed for at søge i en lang række navne.

www.emiarch.dk
Det Dansk Udvandrerarkiv. Mulighed for at søge i arkivet over danskere, der udvandrede 1868-1903. Databasen bygger på Københavns Politis registreringer af danskere, der udvandrede fra København.

PC.BEDSTE.VEN
TV 2 /Fyn
Olfert Fischers Vej 31
5220 Odense SØ
e-mail: pc@tv2fyn.dk

PC.BEDSTE.VEN - fjernsyn på nettet
Nedenfor finder du links til december og januar-afsnittene af programmet.

Afsnit 1 - blandt andet om pc-rengøring
Afsnit 2 - blandt andet om slankekure!
Afsnit 3 - blandt med en 90-årig netsurfer
Afsnit 4 - blandt andet om en pc-familie og slægtsforskning
Afsnit 5 - blandt andet med indretning af en stue
Afsnit 6 - blandt andet om netauktion

Oversigt

    Oversigt