Peberspray i flittig brug på Fyn

Hele fem gange på en enkel nat måtte Fyns Politi bruge peberspray for at sætte sin vilje igennem hos ophidsede og berusede personer.

Fyns Politi fik god brug for krydderihylden, da der i nat skulle lægges en dæmper på nattelivets mere ophidsede gemytter. Hele fem gange måtte betjentene bruge deres peberspray.

- Folk har fået penge, og så har de været i byen og drikke sig fulde, som vagtchefen udtrykker det.

Det var både sager om husspektakler og værtshusuorden, der endte med, at pebersprayen blev trukket.

I en sag fra Kerteminde, var en gæst på værtshuset, den Røde Pimpernel, kommet i klammeri med dørmændene. Han var så ophidset og voldsom, at han forsøgte at nikke en betjent en skalle og sparke en rude ud på patruljevognen.

Han ville desuden ikke oplyse hvem han er, hvilket er en skærpende omstændighed.

I Ullerslev opsøgte en 17-årig mand en nabo på Møllegyden ved 23-tiden og opførte sig så aggressivt, at politiet blev tilkaldt. Også her kom pebersprayen i brug for at dæmpe den unge mands gemyt.

Sprayen kom i brug en halv time senere på Løvsangervænget i Odense NV, hvor der var opstået ballade. En mand var så ophidset og aggressiv, at politiet måtte passivisere ham og tage ham med i detentionen. Han blev løsladt tidligt lørdag morgen.

Kort før kl. 04.00 var den gal ved amfiscenen i Brandts Passage i Odense, hvor 10 - 20 personer var kommet i klammeri. Her måtte politiet bruge peberspray mod to personer.

Lidt efter kl. 03 natten til lørdag kom omkring 20 personer i slagsmål ved diskotek Buddy Holly i Havnegade i Middelfart. Det var overstået, inden politiet nåede frem, men en mand blev taget for spirituskørsel, da han var ved at køre derfra.

Lidt før kl. 05.00 blev en mand bortvist fra restaurant Carl Marius i Otterup, men han vendte tilbage og truede dørmanden med en kniv. Han nåede at stikke af, inden politiet nåede frem.

Mere om politiets brug af peberspray

Oversigt

    Oversigt