I det fynske folks tjeneste

Peberspray og stav mod Lyngbyfans

OB's sejr over Lyngby gav politiet ekstra-arbejde. Omkring 50 Lyngby-tilhængere lavede så meget ballade i forbindelse med superligakampen søndag, at otte måtte anholdes.

Vagtchef ved Fyns Politi, Bjarne Puggaard, fortæller, at politiet måtte tage både stave og peberspray i brug for at få ro på de tændte Lyngby-tilhængere.

To blev anholdt før kampen, og seks efterfølgende. De anholdte er alle blevet sigtet for gadeuorden og blev løsladt igen senere på aften.

En 21-årig mand, som af politiet betegnes som en kendt hardcore Lyngby-hooligan, blev sammen med en anden mand anholdt i Kongens Have før kampen.

Fire tilhængere blev anholdt på Rugaardsvej, da de efter kampen skulle synke skuffelsen over, at deres hold nu rykker ned i 1. division. De sidste to blev anholdt i centrum, da de nægtede at forlade byen, før end deres anholdte venner var blevet løsladt.

En betjent kom selv til skade under optøjerne - dog ikke alvorligt.

Var ikke en "højrisiko-kamp"

Uroen kom bag på politiet, da kampe mellem OB og Lyngby ikke er klassificeret som "højrisiko-kampe". På forhånd var politiet derfor ikke mødt talstærkt op. Da balladen eskalerede måtte betjente derfor omdirigeres til Odense Stadion og centrum.

- Det kan godt være, at der har været fynboer andre steder, der ikke har syntes, at serviceniveauet fra politiet har været så højt som forventet, siger Bjarne Puggaard til TV 2/FYN.

Han siger dog, at politiet ikke har modtaget klager over manglende tilstedeværelse andre steder på Fyn.

Ved du noget? Så send os et tip