I det fynske folks tjeneste

Pendlere: Stadig behov for forbedringer på Svendborgbanen

00:17

Transportministeren mener, at forsinkelser på Svendborgbanen nu er fortid. Men pendlere frygter, at der endnu ikke er fundet en holdbar løsning.

I februar slog transportminister Hans Christian Schmidt i bordet. Han ville have rettet op på problemet med de mange forsinkelser på Svendborgbanen. Siden er der sket forbedringer, og i morges tog ministeren selv toget fra Odense til Svendborg for ved selvsyn at se, at problemet er kommet til livs.

- Jeg glæder mig over, at de nu har fundet en ordning, der har rettet op på problemet, lød fra en glad transportminister i toget.

Men selvom der er sket forbedringer, er pendlerne ikke ligeså overbeviste.

- Vi er overrasket over, at vi pludselig fik et IC4-tog forleden dag, fordi IC3-toget er lånt ud til andet formål. Vi har flere IC3-tog, så den forklaring forstår vi ikke, siger pendlerrepræsentant ved Svendborgbanen Jacob Bang Jensen.

At IC4-tog ikke længere skulle køre på Svendborgbanen var nemlig en del af løsningen på problemet med de mange forsinkelser.

- Det væsentligste, vi har ændret, er, at vi har fjernet IC4-togene, fordi vi havde set,  at de tog havde væsentlige udfordringer på strækningen, bl.a. i løvfaldsperioden, vedkender Anders Egehus, driftdirektør i DSB.

Og til spørgsmålet om, hvorfor de så har genindsat IC4-tog er hans forklaring:

- Det er en midlertidig løsning, der skyldes et større puslespilsarbejde. Det er noget sporarbejde i Tyskland, der gør, at nogle tog derfra ikke kan komme til Danmark lige nu. Det betyder, at vi er blevet nødt til at bruge IC3-tog, der ellers har kørt på Svendborgbanen, til at dække den trafik, der er i Sønderjylland og ned til Rødby. Efter næste uge, når sporarbejdet i Tyskland er ophævet, har vi ikke længere brug for IC4-togene på Svendborgbanen.

Pendlerrepræsentanten håber, at den udmelding bliver til virkelighed, så de uheldsramte IC4-tog ikke længere skal køre på Svendborgbanen.

 

00:17

Pendlerrepræsentant ved Svendborgbanen Jacob Bang Jensen er overrasket over igen at se IC4-tog på Svendborgbanen.

Luk video

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.