Penge på vej til bedre skolemad

Tre fynske skoler modtager penge til forsøg med bedre skolemad.

De tre fynske skoler skal sammen med 35 skoler landet over deltage i Fødevareministeriets skolemadsprojekt, der skal bane vejen for sund skolemad til alle Danmarks skoleelever.

De tre skoler er Sundhøjskolen i Svendborg, der får 430.000 kroner, H.C.Andersenskolen i Odense, der får 236.800 kroner og Hyllehøjskolen i Middelfart, der får 230.400 kroner.

- Der er brug for at løfte standarden af den mad, som vores børn spiser i frikvartererne. Skolemad har i mange år været synonym med medbragte madpakker eller skoleboder med et udvalg af kakaomælk og pizzaslices. Dette projekt skal bane vejen for sund mad, som hitter hos eleverne. Det er jo ingen kunst at lave sund mad, men det er en kunst at lave sund mad, som er populært hos eleverne - og ikke kun hos lærerne, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Skolerne har mange forskellige modeller til at lave skolemad. Nogle vil lave maden selv, mens andre bruger lokale køkkener.

Andre vil have skolemadsfirmaer til at levere sund skolemad. Mange har involveret både forældre, elever og skoler. Men måden de har gjort det på er meget forskellig.

Læs mere om skolemad

Oversigt

    Oversigt