I det fynske folks tjeneste

Penge til Barfoeds lejere

Ejendomskoncernen Barfoed har igen opkrævet alt for meget i forsikring hos lejerne. Det mener Huslejenævnet i Odense, der nu har afgjort klager fra 15 lejere. Barfoed risikerer nu at skulle betale millioner tilbage.

Barfoed har ikke handlet efter reglerne. Derfor risikerer de nu at skulle betale millioner tilbage til lejerne.

Tommelskruerne på

Huslejenævnet har ellers ikke ville tage stilling til forsikringssagerne. Men efter en dom i Boligretten, hvor en lejer fik ret, har Huslejenævnet nu sat tommelskruerne på Barfoed.

- Det er vi glade for. Det skulle de have gjort for længe siden, men vi er glade for at de har gjort det nu, siger Ulla Hansen, der er næstformand i Lejerforeningen Fyn.  

Barfoed har i flere tilfælde sat huslejen op for lejerne. Det sker fordi de har krævet dobbelt så meget i ejendomsforsikring i forhold til andre udlejere.
Men den går altså ikke, siger Huslejenævnet.

Millionbeløb i vente

Barfoed har nu anket Huslejenævnets afgørelse, men hvis dommen falder ud til lejernes fordel, så vanker der en økonomisk lussing til Barfoed, der har over 3000 lejemål.

Ifølge Ekstra Bladet risikerer Barfoed at skulle betale millioner tilbage. En enkelt lejer har allerede fået noget ud af klagen. Hans husleje blev sat næsten 1000 kr. ned om året.
 
Rolf og Frederik Barfoed blev også i en anden sag i januar dømt for bedrageri med forsikringer. Den ankesag er netop begyndt i Landsretten i Odense.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Barfoed.