Penge til at beskytte grundvand

Fire fynske kommuner får penge til at beskytte grundvandet.

Interessen for en tilskudsordning, som skal støtte kommunerne i arbejdet med at få udpeget boringsnære beskyttelsesområder (BNBO'er), har været stor blandt landets kommuner.

Tilskudsordningen blev sat i gang af Miljøministeriet 1. juli 2012, og på mindre end 14 dage blev der indsendt ansøgninger for samtlige 16,3 millioner kroner, der var afsat.

Gevinst for grundvandet

Tilskuddet fra staten går blandt andet til at bedømme forureningstruslen omkring vandboringerne, beregne hvor beskyttelseszonen skal placeres, vurdere om der skal ydes erstatning til de berørte lodsejere og til at udvikle tekniske modeller til kommunernes arbejde med de boringsnære beskyttelsesområder.

- Kommunernes arbejde med beskyttelseszoner omkring vandværksboringerne er styrket væsentligt, og det er jeg rigtig glad for. Jeg er sikker på, at det vil være en stor gevinst for arbejdet med fortsat at sikre rent grundvand, så kommende generationer også trygt kan tappe et glas vand fra hanen, siger miljøordfører for Socialdemokraterne, Torben Hansen.

Penge er nu fordelt blandt 17 kommuner, heraf fire på Fyn.

Penge til fire fynske kommuner

Faaborg-Midtfyn; 146.190 kroner

Nyborg 414.854 kroner

Odense og Assens 2.073.830,00 kroner. (Fælles projekt)

Oversigt

    Oversigt