Penge til Odense Bys Museer

Kulturarvsstyrelsen har netop tildelt Odense Bys Museer ca. 1,2 millioner kroner til undersøgelser og forskning.

Det største enkeltbeløb på ca. ½ mio. kr. går til indkøb af et digitalt røntgenudstyr, som sætter Bevaringsfunktionen i stand til at undersøge og dokumentere metalgenstande fra oldtiden og middelalderen.

Et samlet beløb på 550.000 kr. er givet til tre publikationer. Den første er et omfattende 2-bindsværk om den store gravplads Brudager fra romersk jernalder på Sydøstfyn.

De arkæologiske fund analyseres og resultaterne sættes ind i en større sammenhæng. Museumsinspektør Mogens Bo Henriksen er ved at færdiggøre manuskriptet.

De to øvrige publikationer er knyttet til kommende særudstillinger på Fyns Kunstmuseum, henholdsvis Livslyst, der åbner i september, og en udstilling baseret på værker af maleren Agnes Slott-Møller. Denne udstilling åbnes i starten af 2009.

Det sidste beløb på 100.000 kr er givet til en forundersøgelse af den historiske udvikling af gartnerierhvervet på Fyn og i resten af Danmark.
Gartnererhvervet har en særlig markant position i Odense-området, og det er derfor oplagt, at der sættes fokus på udviklingen af dette erhverv fra dets spæde start og op til i dag. Forundersøgelsen skal bruges til at fastlægge rammerne for et langt større projekt, som muligvis skal udmønte sig i et ph.d-projekt.

- Det er med stor glæde, at Odense Bys Museer har modtaget melding om bevillingerne. De sætter os i stand til at realisere nogle meget spændende projekter, der viser bredden og dybden i Odense Bys Museers undersøgelses- og forskningsarbejde. Ligeledes glæder det os, at bevillingerne viser en stor anerkendelse af Odense Bys Museers faglige arbejde. Resultaterne heraf vil afgjort sætte sig spor i udstillinger og formidlingsarbejdet i de kommende år, siger museumschef Torben Grøngaard Jeppesen.

Oversigt

    Oversigt