I det fynske folks tjeneste

Pengemaskine: Storebæltsbroen skovler penge ind til staten

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix/arkiv

180 millioner kroner mere end forventet tjente Storebæltsbroen sidste år på danske bilister. Staten får derfor et ekstraordinært udbytte på 1,2 milliarder kroner fra Sund & Bælt.

Årsresultatet for Sund & Bælt viser, at biltrafikken på Storebæltsbroen sidste år steg med 4,4 procent, og sammen med lave renteindtægter har det påvirket det samlede resultat i positiv retning. 

Lavere indtægter fra jernbanen og store nedskrivninger har trukket den anden vej, så det samlede resultat efter skat lyder på 933 millioner kroner i 2016. Det er væsentligt lavere end i 2015, hvor resultatet lød på 2,5 milliarder kroner. 

Men biltrafikken over Storebælt skæpper fortsat godt i kassen og gav Sund & Bælt en indtægt på lidt over tre milliarder kroner.

Læs også Lavere brotakster: Regionspolitikere tøver

Personbiltrafikken voksede med 4,4 procent, mens lastbiltrafikken steg med 4,3 procent. 

- I 2016 slog trafikken på Storebælt flere rekorder i sommerens løb og herefter også rekorden for den samlede årstrafik. Det har betydet, at vi trods de ekstraordinære nedskrivninger og reduktionen i jernbaneindtægter kan præsentere et årsresultat, som er bedre end forventet efter nedskrivningen i 3. kvartal. Resultatet gør os samtidig i stand til at afdrage 1,2 mia. kr. på gæl-den i A/S Storebælt, hvilket er meget tilfredsstillende, siger Sund & Bælts administrerende direktør Mikkel Hemmingsen.

I gennemsnit passerede omkring 34.000 køretøjer storebæltsbroen i døgnet.

 

Ved du noget? Så send os et tip