Pengemaskine: Storebæltsbroen skovler penge ind til staten

180 millioner kroner mere end forventet tjente Storebæltsbroen sidste år på danske bilister. Staten får derfor et ekstraordinært udbytte på 1,2 milliarder kroner fra Sund & Bælt.

Årsresultatet for Sund & Bælt viser, at biltrafikken på Storebæltsbroen sidste år steg med 4,4 procent, og sammen med lave renteindtægter har det påvirket det samlede resultat i positiv retning. 

Lavere indtægter fra jernbanen og store nedskrivninger har trukket den anden vej, så det samlede resultat efter skat lyder på 933 millioner kroner i 2016. Det er væsentligt lavere end i 2015, hvor resultatet lød på 2,5 milliarder kroner. 

Men biltrafikken over Storebælt skæpper fortsat godt i kassen og gav Sund & Bælt en indtægt på lidt over tre milliarder kroner.

Personbiltrafikken voksede med 4,4 procent, mens lastbiltrafikken steg med 4,3 procent. 

- I 2016 slog trafikken på Storebælt flere rekorder i sommerens løb og herefter også rekorden for den samlede årstrafik. Det har betydet, at vi trods de ekstraordinære nedskrivninger og reduktionen i jernbaneindtægter kan præsentere et årsresultat, som er bedre end forventet efter nedskrivningen i 3. kvartal. Resultatet gør os samtidig i stand til at afdrage 1,2 mia. kr. på gæl-den i A/S Storebælt, hvilket er meget tilfredsstillende, siger Sund & Bælts administrerende direktør Mikkel Hemmingsen.

I gennemsnit passerede omkring 34.000 køretøjer storebæltsbroen i døgnet.

 
 

Oversigt

    Oversigt