Pengeregn til Sydfyn

Det fynske Mål 2-program er kommet flyvende fra start. Sydfynske virksomheder har på bare to uger afleveret forslag til investeringer på 197 mio. kr. Det svarer til 107 nye arbejdspladser på Sydfyn.

Omkring 60 nye jobs i Mål 2B-programmet

Det fynske Mål 2-program er kommet flyvende fra start. Sydfynske virksomheder har på bare to uger afleveret forslag til investeringer på 197 mio. kr. Det svarer til 107 nye arbejdspladser på Sydfyn.

På to uger har Mål 2B-programmet modtaget 21 forslag til nye investeringer på Sydfyn. Det svarer til en investering på 197 mio. kr. og 107 nye arbejdspladser. Tirsdag bliver de førse millioner delt ud.

Mål 2B-programmet løber over de næste seks år, og i alt er der afsat 200 mio. kr til nye investeringer på Sydfyn. De 21 ansøgninger har tilsammen søgt om 46,2 millioner kroner til oprettelse af nye virksomheder og jobs. Det svarer til at det sydfynske erhvervsliv allerede har søgt om næsten 25 procent af de midler, der skal række i seks år.

Mål 2 er en økonomisk håndsrækning fra EU, stat, amt og kommune til projekter, der kan bidrage til at sætte skub i en positiv udvikling på Sydfyn og Øerne.

Koordinator for Mål 2B-pgrammet er yderst tilfreds med ansøgerfeltet.

"Der er virkelig mange gode ansøgninger. Jeg tror, at mindst halvdelen vil gå igennem den første ansøgerrunde. Det svarer til en investering i Sydfyn på 20-30 mio. kr. og skabelsen af omkring 50-60 nye jobs", siger Kasper Andreas Westh, der fra Fyns Amt koordinerer progammet for de ni berørte kommuner på Sydfyn.

Tirsdag holder Mål 2 sekretariatets udvalg møde for at afgøre hvilke ansøgninger, der skal modtage støtte.
På mødet vil de 21 ansøgninger blive gennemgået for første gang. Udvalget består af embedsmænd.

En stor del af ansøgningerne vil dog blive sendt videre til politisk behandling af borgmestrene fra de ni kommuner. De tager så i løbet af januar 2001 endelig stilling til ansøgningerne.

Ansøgningerne vil blive vurderet ud fra kriterier som antal jobs, miljøpåvirkning og nyhedsværdi.

Blandt de største ansøgere er Scan-Hide A.M.B.A, der søger om 5,7 mio. kr til oprettelse af 25 jobs og Virksomheden Lactascan, der søger om 8,9 mio. kr til en produktion af mælkesyre.

Oversigt

    Oversigt