Pengerod: Skæbnetime for Odense&Co

Økonomiudvalget i Odense Kommune skal onsdag formiddag drøfte sagerne om spildte penge i vækstsatsningen Odense&Co. Står det til de borgerlige partier bør projektet lukkes.

Venstre og Konservative foreslår nu, at den store vækstsatsning Odense&Co lukkes. Det skriver Fyens.dk.

Det sker efter, at det er kommet frem, at Odense & Co har betalt millioner til selskabet Robobusiness Europe for to robotmesser i henholdsvis 2017 og 2018. Siden gik selskabet konkurs, og Odense Kommune står nu til at miste 1,2 millioner kroner.

- Set udefra synes jeg måske nok, at man har været lige lovlig frisk med at udbetale de 1,2 millioner kroner. Det har man formentlig gjort i iveren efter at få arrangeret en fin robotmesse i 2018, sagde borgmester Peter Rahbæk Juel til TV2/FYN, da sagen kom frem. Men han ønsker ikke at uddele fyresedler til Odense&Co.

En anden sag handler om et sponsorat på en million kroner og en underskudsgaranti til JVB Concerts, der er en del af Odense Sport & Event, på 1,5 millioner kroner til dobbeltkoncerten med Sting og Poul Simon i 2015.

Nu har de to borgerlige rådmænd fået nok.

- Odense&Co har lukket sig om sig selv. Jeg savner gennemsigtighed, og sagerne om dobbeltkoncerten og robotkonferencen var noget værre rod, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind, Venstre, til Fyens.dk

- Det er galt med konstruktionen, og der har bare været ekstraordinært mange fejl i Odense&Co. Vi er nået dertil, hvor vi ikke tror på, man kan genskabe tilliden til Odense&Co, siger Beskæftigelses- og Socialrådmand Steen Møller, Konservative, til Fyens.dk.

Odense&Co var også på dagsordenen i Odense Kommunes økonomiudvalg 2. november. Her var et af punkterne på dagsordenen en rapport, der viste et enormt rod i Odense&Co.

Odense&Co har muligvis overtrådt offentlighedsloven, udbetalt uberettigede repræsentationsudgifter, glemt at journalisere vigtige dokumenter og ikke haft styr på, hvad kommunen fik for pengene. Det viste en kritisk analyse af Odense&Co, som var bestilt af kommunens egen stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen.

Statsforvaltningen er også i gang med at undersøge, om Odense&Cos sponsortilskud på 12 millioner kroner til Tinderbox er lovligt.

Dansk Folkeparti, der ikke har et medlem i økonomiudvalget, har bedt borgmester Peter Rahbæk Juel om at indkalde partierne i kredsen bag aftalen om Odense&Co til et møde snarest  i lyset af de mange dårlige sager, der har været.

Venstre og Konservative anbefaler dog, at vækstindsatsen skal fortsætte - blot i et andet regi end Odense&Co.

 

Medlemmer af økonomiudvalget i Odense Kommune

 

Hvad er Odense&Co

Oversigt

    Oversigt