Pensionister i Odense skal betale mere for maden

Prisen på mad er steget med over 5000 kroner om året for pensionister i Odense. Det er usympatisk, siger formanden for Pensionisternes Samvirke.

Pensionister i Odense skal have flere og flere penge op af lommen, når de skal betale madregningen. Det skriver Ekstra Bladet.

I 2010 betalte pensionister i Odense 2893 kroner for mad hver måned. Men i 2013 betaler de 3314 kroner. Det er en stigning på 14,6 procent.

Stigningen kan skyldes, at folketinget i 2008 vedtog et loft over prisen på ældremaden. Men noget tyder på, at loftet virker som en magnet i flere kommuner.

Odense er den kommune i landet, som har haft den ottende største stigning. Og de har altså nu ramt loftet på 3314 kroner. Det forarger formanden for Pensionisternes Samvirke, at mange kommuner hæver prisen.

- Det overrasker mig desværre ikke, at der er så mange kommuner, der af besparelseshensyn hæver prisen helt op til loftet. Det er bestemt ikke sympatisk, siger formand Jørgen Fischer til Ekstra Bladet.

- Hvis de tidligere havde en ordning, hvor de kunne levere til en billigere penge, så må man jo spørge sig selv, hvad der gør, at det skal stige fx 20 procent. Man kan jo ikke have en plejehjemsbeboer, der er ved at dø af sult, fordi hun ikke har råd til at købe mad, siger Jørgen Fischer.

Hos Ældre Sagen er de også bekymrede over udviklingen. De synes, det er trist, at kommunerne sparer penge og strammer til.

- Det gælder ikke bare for madpriser, men også i forhold til pleje og andre områder, siger seniorkonsulent Peter Halkjær.

Oversigt

    Oversigt