I det fynske folks tjeneste

Pernille Bendixen brød bevidst loven

Da Pernille Bendixen fra Dansk Folkeparti i Odense Byråd videregav fortrolige oplysninger om FisFis-familien fra Vollsmose, gjorde hun det efter at hun på skrift var blevet informeret om, at oplysningerne var strengt fortrolige.

Og hun havde vidst i næsten to måneder, at oplysningerne, hun videregav til Fyens Stiftstidende, var fortrolige, inden hun valgte at gå til pressen med dem.

Det fremgår af en mailkorrespondance , som tidligere direktør i Børn- og Ungeforvaltningen Jimmy Streit skrev til politikerne i udvalget, efter at Pernille Bendixen havde bedt om oplysninger om Odense Kommunes udgifter til FisFis-familien.

I mailen skriver Jimmy Streit: I forlængelse af nedenstående skal jeg rettelig minde om, at oplysningerne er fortrolige..

Pernille Bendixen bad i begyndelsen af september måned om et overblik over, hvilke udgifter Odense Kommune havde på FisFis-familien.

Svaret fra Børn- og ungedirektøren, hvor han indskærper at oplysningerne var fortrolige, kom allerede den 2. september 2013.

Men Pernille Bendixen valgte altså at offentliggøre de fortrolige oplysninger sidst i oktober.

Men den beslutning kan vise sig at være dyr for Pernille Bendixen.

Stadsdirektør i Odense Kommune Jørgen Clausen sagde torsdag til TV 2/FYN, at Odense Kommune ifølge den kommunale styrelsesvedtægt har pligt til at indberette sagen for Valgbarhedsnævnet, som så skal tage stilling til, om Pernille Bendixen kan fortsætte som kommunalpolitiker.

Ved du noget? Så send os et tip