Pernille Skipper er gravid: Fynbo indkaldt som suppleant

Enhedslistens politiske ordfører skal være mor til efteråret og overlader derfor kortvarigt posten. Fynske Jesper Kiel er indkaldt som suppleant.

Enhedslistens politiske ordfører venter barn til oktober, og derfor overlader Pernille Skipper posten til partiets udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, hen over efteråret og vinteren. Det oplyser Pernille Skipper i en pressemeddelelse:

- Min kæreste og jeg skal søreme have en baby. Det bliver til oktober, og jeg glæder mig rigtig meget. Det betyder selvfølgelig, at jeg kommer til at være væk fra Christiansborg i en periode hen over efteråret og vinteren.

- Til gengæld kommer vores helt fantastiske udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, til at vikariere for mig som politisk ordfører i perioden.

Pernille Skipper har været medlem af Folketinget for Enhedslisten siden 2011. Den 32-årige politiker overtog for godt et år siden posten som politisk ordfører fra partifællen Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslisten har som eneste parti i Folketinget ikke en partiformand- eller leder. Det er derimod den politiske ordfører, der tegner partiets linje i medierne og partilederdebatter.

Nikolaj Villumsen kommer ikke til at stå alene med alle opgaverne, mens Pernille Skipper er væk, forsikrer den vordende mor:

- Han skal løfte de daglige opgaver sammen med vores gruppeformand, Jakob Sølvhøj, og resten af den seje folketingsgruppe, mens jeg er på barsel.

Jesper Kiel, der også tidligere har været vikar i Folketinget, bliver indkaldt som suppleant. Pernille Skipper forventer at være tilbage på Christiansborg 1. februar 2018.

Pernille Skipper er gift med journalisten Oliver Routhe Skov.

Oversigt

    Oversigt