To personer dræbt ved flystyrt

To personer blev dræbt, da et  ultralet fly onsdag formiddag styrtede ned ved Revninge syd for Kerteminde. De to dræbte er en instruktør og en elev fra Odense.

-


Flyet styrtede direkte mod jorden og to personer blev dræbt

To personer blev dræbt, da et ultralet fly onsdag formiddag styrtede ned ved Revninge syd for Kerteminde. De to dræbte er en instruktør og en elev fra Odense.

Flyet styrtede ned kort efter klokken 10.30 ved en mark på Sibiriensvej i nærheden af flyvepladsen ved Revninge på Østfyn. En beboer nær flyvepladsen så det lille fly ramme jorden.

I følge TV 2/FYNs oplysninger styrtede flyet nærmest lodret mod jorden omkring 400 meter fra Østfyns Flyveplads.

11 dræbt ved flystyrt i år

  • 29. august døde en 63-årig mand kort efter starten med et
    ultralet fly på 125 kg fra flyvepladsen på Tåsinge.
  • 6. august omkom piloten og hans tre passagerer, da et
    franskbygget fly af typen Tobago TB10 styrtede ned i Køge Bugt for øjnene af hundredvis af badegæster.
  • 15. juni mistede en 47-årig mand livet, da han forulykkede med en minihelikopter, en gyrokopter, under en opvisning i Måløv vest for København.
  • 11. maj døde en 81-årig mand under et havari med et Cessna-fly i Vålse Vig nord for Falster.
  • 2. maj blev en 73-årig mand dræbt, da han i et fly af typen
    Piper ramte et hus ved Femø. Mandens passager reddede livet. Den ene vinge ramte en lysmast, og derefter fortsatte flyet ind i huset.
     
  • Til sammenligning var der sidste år ingen dødsulykker med fly i Danmark. 

De to mænd var lettet i et ultralet fly af typen Coyote og havde kredset rundt over området, da det gik galt. Ifølge et vidnes forklaring til politiet gik gassen pludselig op på maskinen, inden motoren blev helt tavs og flyet faldt ned som en blykugle.

De første meldinger gik på at begge personer blev overordentligt hårdt kvæstede ved ulykken, og Falck sendte ambulancer og frigørelsesmandskab til stedet for at få de to ofre gjort fri af det knuste fly.

Kort før middag blev det meddelt, at de to personer på flyet var blevet dræbt. De to dræbte er den 62-årige flyveinstruktør Carl Erik Gimbel og og den 57-årige flyveelev Hans Ejnar Sommer.

Årsagen til flystyrtet er ukendt. To inspektører fra Havarikommissionen for civil luftfart og jernbane er på vej til Revninge for at undersøge årsagen til flystyrtet nærmere.

Oversigt

    Oversigt