Personlig e-mail afsløret under debat: - Det er en skandale

Socialdemokratiet lod sig afpresse af Enhedslisten i aftale om skolelukninger, mener SF, der kalder spidskandidat utroværdig.

Under debatmødet på Vestfyns Gymnasium og Det Blå Gymnasium i Glamsbjerg diskuterede spidskandidaterne i Assens Kommune blandt andet skolelukninger, som har været et hedt emne det seneste år.

I en personlig e-mail, som TV 2/Fyn er kommet i besiddelse af, blev det afsløret, at Socialdemokratiet var indstillet på at imødekomme et krav om lukningen af overbygningen på Tommerup Skole fra Malene Rye fra Enhedslisten, selv om socialdemokraterne ikke syntes, det var en god idé. 

Socialdemokratiet gjorde det dog alligevel for at få Enhedslistens stemme til skolestrukturen.

- Det er fuldstændig irrelevant. Jeg synes, sådan nogle personlige mails … Det er plat at trække frem, siger Charlotte Vincentz Petersen (S), der var med til at stemme for skolelukninger sammen med Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

SF: Det er en skandale

SF’s spidskandidat, Mogens Mulle Johansen, kalder dog e-mailens indhold for en skandale.

- Jeg kan høre nu her, at I har ladet jer afpresse af Malene, som vi ikke ved, hvorfor hun har nogle ønsker om at lukke skoler. Charlotte, jeg synes, det er så utroværdigt det, vi får at vide her, siger Mogens Mulle Johansen (SF).

- Du vil udvise lederskab. Er det at lave lederskab at lade sig afpresse af Enhedslisten? Det er en skandale, fortsætter han.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Socialdemokratiet holder dog fast i, at partiet forhandlede sig frem til en aftale om skolelukninger, ligesom så mange andre politiske aftaler opstår.

- Det er en pakke, og det er det altid, når man laver aftaler. Vi har lavet en aftale. Den står vi på mål for, og så er det sådan set fuldstændig ligegyldigt, hvem der sagde hvad, forklarer Charlotte Vincentz Petersen.

I Assens Kommune blev det besluttet, at overbygningen på Tommerup Skole skulle lukkes og flyttes. Derudover blev Dreslette Skole og Skallebølle Skole lukket.

Se hele debatrunden om skolestruktur herunder: 

 

Oversigt

    Oversigt