I det fynske folks tjeneste

Pesticider medfører små tissemænd

Godkendte sprøjtemidler er den sandsynlige årsag til, at kvinder, der har været i berøring med midlerne, har født drenge med små kønsorganer.

Det viser en undersøgelse foretaget på Syddansk Universitet af drenge, hvis mødre har arbejdet i blomstergartneriers væksthuse under graviditeten, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge undersøgelsen har sønner af de gartneriansatte kvinder mindre kønsorganer og mindre mandligt kønshormon i blodet end drenge, hvis mødre ikke har været udsat for pesticider.

Selvom midlerne var lovlige, og kvinderne stoppede arbejdet i drivhusene kort efter, de var blevet gravide, har forskerne alligevel set en påvirkning af penis, testikler og kønshormon, som de tilskriver pesticiderne.

Dermed har det danske forskerhold med lektor Helle Raun Andersen fra Syddansk Universitet i spidsen, forstærket mistanken om den direkte sammenhæng mellem mænds forringede forplantningsevne og påvirkninger fra det ydre miljø. Sprøjtegifte kan også spille en rolle for den høje forekomst af testikelkræft og andre testikelskader i Danmark.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.