I det fynske folks tjeneste

PET kritiseres for samarbejde med imamer

Politikere kritiserer PET for at have deltaget i en konference i Odense med yderligtgående imamer fra Somalia af både politikere og dansk-somaliere.

I sidste uge deltog to medarbejdere fra PET i en konference i Odense om at være muslim i Odense. Ved samme konference deltog imamer som bliver beskyldt for at støtte den somaliske terrororganisation al-Shabaab og for at radikalisere somaliere i Danmark.

- Samarbejdet sender et signal til somaliske forældre om, at de trygt kan overlade deres børn til imamernes koranundervisning, siger Mohamed Gelle, der er integrationskonsulent og koordinator for det somaliske netværk i Danmark, til Politiken.

Kritik fra politikere

300 unge somaliere deltog i konferencen, og PETs deltagelse møder bred kritik fra både højre og venstre side i Folketinget.

- Selvfølgelig skal PET operere i de radikale miljøer. Men PET skal gøre det på en anden måde end ved at deltage i konferencer sammen med radikale imamer. For jeg er helt enig i, at PET dermed blåstempler imamerne, siger Naser Khader(K).
De to PET-medarbejdere talte om efterretningstjenestens arbejde. Også en medarbejder fra Integrationsministeriet var til stede på konferencen.

PET afviser

Talsmand for den somaliske forening i Odense, Abdalla Mohamed Mohamud, forstår ikke kritikken.

 »Imamerne har altid været imod terror. Men hvis folk tror, at de har radikale holdninger, så er det vigtigt at gå i dialog med dem i stedet for at prøve at isolere dem«, siger Abdalla Mohamud til avisen.
PET afviser også kritikken fra politisk hold.

- For PET er det afgørende, at vi gør, hvad vi kan for at medvirke til forebyggelsen af ekstremisme og radikalisering i Danmark. Den forebyggende indsats forudsætter en omfattende dialog med repræsentanter for forskellige etniske og religiøse miljøer i Danmark. Det gælder også personer og grupperinger, der repræsenterer mere kontroversielle holdninger, siger Anja Dalgaard, chef for PET's afdeling for forebyggende sikkerhed.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.