I det fynske folks tjeneste

Peter Kildemand gav den gas

Speedwaykører Peter Kildemand har haft et godt år. Flere podiepladser i diverse løb og VM-sølv i holdspeedway opnåede Kildemand i 2015.

01:11

Speedwaykører Peter Kildemand har haft et godt år. Flere podiepladser i diverse løb og VM-sølv i holdspeedway opnåede Kildemand i 2015.

Peter Kildemand har har en god sæson, der har sikret ham endnu en tur i speedway Grand Prix serien.

1 af 2

2015 har været god ved Peter Kildemand. Han kom med i Grand Prix serien, hvor han gjorde det rigtig godt.

- Jeg har fået prøvet en masse ting af, har gjort mig bemærket i Grand Prix serien, kørt nogle gode løb og været på podiet en del gange. Det har så resulteret i, at jeg har fået et wild card til GP i 2016, så det har været en rigtig god sæson, siger Peter Kildemand.

Den fornemste præstation var VM-sølv for hold, selvom Kildemand gerne havde gentaget guld-succesen fra 2014.

- Det er det bedste hold-VM, jeg har kørt. Jeg var topscorer for Danmark, så på den måde er jeg selvfølgelig rigtig tilfreds, men det er lidt skuffende med sølv, siger Peter Kildemand.

Peter Kildemand arbejder hådt på at fortsætte med at køre stabilt, være fysisk og psykisk ovenpå, for målet er at blive blandt de allerbedste, og en dag dén allerbedste i verden:

- Selvfølgelig er det det. Ellers synes jeg ikke man skal dyrke sin sport, hvis man ikke brænder 100 procent for den. Men jeg vil gerne være realistisk, og jeg synes, det er realistisk at stile efter top tre. Jeg ved det er hårdt, men det kan lade sig gøre, så derfor er det også mit mål lige nu. Men selvfølgelig, hvis chancen byder sig, så vil jeg da gøre alt for at blive verdensmester.