Peter Kildemand vinder årets første speedway-grandprix

Speedwaykøreren Peter Kildemand åbnede VM-sæsonen med en fornem triumf i Slovenien.

Sæsonens VM-serie i speedway fik lørdag en fortræffelig start set med danske øjne. Peter Kildemand sejrede i det slovenske grandprix i Krsko efter en stor præstation, hvor han vandt både semifinale og finale i sikker stil.

Op til lørdagens grandprix havde Kildemand ellers døjet med bøjede ribben efter et styrt i Esbjerg i sidste uge, men det forhindrede ikke den danske wildcard-kører i at levere et topresultat.

Det var anden gang i karrieren, at Kildemand vandt et VM-grandprix. Sidste år vandt han i Horsens.

Nicki Pedersens aften sluttede i semifinalen, mens Niels-Kristian Iversen ikke formåede at bane sig vej videre fra de indledende heats.

Allerede i lørdagens tredje heat fik man en direkte kamp mellem danskerne, men trioen måtte se sig slået af den unge polak Bartosz Zmarzlik, efter Nicki Pedersen ellers var kommet først ud af de første sving.

I sjette heat lykkedes det til gengæld Pedersen at nappe en heatsejr, da han lige netop holdt Chris Holder bag sig.
 Peter Kildemand fulgte op med sejre i syvende og niende heat, og så havde i hvert fald to danskere sat kurs mod semifinalerne.

Derimod blev det aldrig helt Niels-Kristian Iversens aften i Slovenien. Han vandt ganske vist sit sidste heat, men det var lige netop ikke nok til at nå semifinalerne.

Aftenens dramatik indtraf i 12. heat. Matej Zagar pressede Nicki Pedersen ud i et styrt og blev udelukket fra omstarten. Pedersen så groggy ud efter det voldsomme styrt, men blev tilset og var klar til at køre efter få minutter på en ny motorcykel.

Den virkede imidlertid ikke helt gearet, og Pedersen måtte nøjes med en andenplads efter Greg Hancock.

Stillingen var meget tæt i sæsonens første grandprix, og da det hele skulle gøres op efter de første 20 heats, gik Pedersen og Kildemand videre på to af de yderste mandater.

De to danskere skulle køre mod hinanden i den første semifinale, som Kildemand vandt efter fremragende kørsel. Derimod sluttede aftenen for Nicki Pedersen, der måtte nøjes med tredjepladsen.

I finalen fik Kildemand en fremragende start fra næstinderste position, og han så sig aldrig tilbage.

Han vandt foran australierne Jason Doyle og Chris Holder på de næste pladser, mens den forsvarende verdensmester, englænderen Tai Woffinden, blev nummer fire.

Oversigt

    Oversigt