I det fynske folks tjeneste

Peter Utaka tættere på VM-udtagelse

SAS Liga-topscoreren, OB's Peter Utaka, er kommet nærmere en plads på Nigerias VM-hold, efter at han mandag blev indlemmet i bruttotruppen.

SAS Liga-topscoreren, OB's Peter Utaka, er kommet nærmere en plads på Nigerias VM-hold, efter at han mandag blev indlemmet i bruttotruppen.

Peter Utaka er kommet en del tættere på sin store drøm, som er at komme med til sommerens VM-slutrunde i Sydafrika. OB-angriberen blev mandag indlemmet i Nigerias bruttotrup på 30 spillere.

- Det giver mig mere styrke, og det motiverer mig til at arbejde hårdere. Det er godt for mig, men det er også godt for dansk fodbold, at folk kan se, at folk fra SAS Ligaen godt kan komme til VM for andre lande, siger Utaka til onside.dk.

OB'eren har i denne sæson scoret 18 mål i SAS Ligaen, hvilket gør ham til ligaens topscorer, og det har åbenbart imponeret Nigerias svenske landstræner, Lars Lagerbäck, som tidligere også har trænet Sverige.

- Det er et stort skridt, at jeg er udtaget til truppen. Jeg tror, jeg har en stor chance for at komme med, men nu skal jeg have overstået den sidste kamp, siger Utaka med henvisning til søndagens sæsonafslutning mod AGF.

Blandt de 30 spillere, som den 1. juni skæres ned til de 23 spillere, der kommer med i den endelige trup, er en række prominente navne:

John Obi Mikel (Chelsea), Yakubu Aiyegbeni og Joseph Yobo (begge Everton), Obafemi Martins (Wolfsburg) samt Nwankwo Kanu og John Utaka (begge Portsmouth). Sidstnævnte er bror til Peter Utaka.