I det fynske folks tjeneste

Pia K: Racisme mod danskere i Vollsmose

Først i løbet af næste uge fremlægger regeringen sin indsatsplan imod ghettoer. Men allerede nu slår Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, fast, at der skal strammes op i den.

- Vi må ind over og se, hvor meget vi - alt afhængig af, hvordan den ser ud - skal stramme den. For det tror jeg, der bliver behov for. Det kan jeg roligt sige på forhånd. Der skal mere til, end det statsministeren sagde i åbningstalen, siger hun.

Diskussionen opstår på baggrund af, at både politi og beboere i Odense-bydelen Vollsmose advarer om en etnisk konflikt, hvor danskere er ofre for overfald og bilafbrændinger begået af bander med især palæstinensisk og somalisk baggrund. Pia Kjærsgaard kalder det for "racisme mod danskere".

- Det er jo det, det er. De vil bare ikke acceptere, at der bor danskere i "deres" område. Og det kan vi jo ikke lade ske, siger hun.

I sin åbningstale til Folketinget tirsdag, lovede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at der vil blive sat en halv milliard kroner af til at rive enkelte boligblokke ned i 29 belastede områder, som regeringen mener kræver en ekstra indsats.

/Ritzau