Pige hyrede tæskehold til overfald på skole

Fyns Politi ser med stor alvor på en voldsepisode på Gelsted Skole ved Middelfart, hvor et tæskehold optrådte truende og voldelige.

Fyns Politi i Middelfart efterforsker for øjeblikket en alvorlig voldssag fra Gelsted Skole, hvor en skolepige på 14 år har hyret et "tæskehold" til at øve vold og trusler mod andre elever på skolen. Volden er udøvet både på og udenfor skolen.

De to fyre fra "Tæskeholdet" er 18 og 25 år. Den første episode foregik onsdag aften, hvor de to fyre opsøgte en ung mand på en lokal ungdomsskole og bankede hans hoved ned i kølerhjelmen på en bil.
 
Torsdag formiddag dukkede de så op på Gelsted Skole, hvor de brød ind i undervisningen i en klasse for at true en pige. Læreren fik dem overtalt til at gå udenfor, og her truede de med at klippe fingrene af en anden navngivet person.

Fyns Politi betragter sagen som opklaret og gerningsmændene til volden er anholdt. De fremstilles sansynligvis senere i grundlovsforhør.

Flere sager

Det er ikke længe siden, at der var en tilsvarende grov sag, hvor et "tæskehold" overfaldt elever på Sanderum Skole i Odense. Denne sag efterforskes fortsat, da kun anstifteren, en 13 årig dreng, er identificeret.

- Denne udvikling er dybt bekymrende. Politiet prioriterer opklaringen af sådanne sager meget højt, herunder at skaffe oplysninger, der kan belyse, hvorfor episoderne opstår. Politiet vil derudover sætte temaet højt på dagsordenen i Kredsråd, lokalråd og de lokale SSP-samarbejder, siger politidirektøren for Fyns Politi, Poul Bjørnholdt Løhde.

I følge Fyns Politi tyder meget på, at mange børn og unge har svært ved at håndtere konflikter og at netop konfliktløsning kunne være et effektivt forebyggende tiltag.

- Fyns Politi har fået et helt konkret tilbud fra en ekspert i konfliktløsning, som vi vil  tage med i overvejelserne om, hvorledes vi kan standse den bekymrende tendens, siger politidirektøren for Fyns Politi, Poul Bjørnholdt Løhde.

Oversigt

    Oversigt