I det fynske folks tjeneste

Pige sigtes for falsk anmeldelse af voldtægt

Anmeldelsen af et groft voldtægtsforsøg på Kauslunde Station ved Middelfart i begyndelsen af september er, efter politiets vurdering, det pure opspind.

Voldtægtsforsøget her ved Kauslunde Station var opdigtet

Politiet har indstillet eftersøgningen af den gerningsmand, der angiveligt trak en 16-årig pige ind i et krat og forsøgte at voldtage hende. Manden var efter pigens oplysninger maskeret. I stedet er pigen nu sigtet for falsk anmeldelse.

Vidne modsiger pigen.

Pigen har blandt andet fortalt at hun steg alene af toget, men et vidne steg af toget samtidig med pigen, og vidnet så pigen passere det sted, som hun har udpeget som gerningsstedet, siger vicekriminalinspektør, Kirsten Fischer, Middelfart Politi, til TV 2/Fyn.

Borgerne kan ånde lettet op.

- Siden anmeldelsen af den grove voldtægt har borgerne i Kauslunde naturligvis været opskræmte og alle børnene har fået besked på at være ekstra påpasselige. Nu har de ikke grund til at være så utrygge længere. Derfor vælger vi at offentliggøre vores sigtelse mod pigen nu, siger Kirsten Fischer.

Pigen fastholder sin forklaring

Den 16-årige pige fastholder over for politiet, at voldtægtsforsøget har fundet sted, som hun har beskrevet, på trods af at politiet har konfronteret hende med vidnets udsagn.

Juristerne skal afgøre om der rejses tiltale.

Sagen er nu lagt videre til politiets jurister, som skal afgøre om den kan holde til en tiltale af pigen for falsk anmeldelse. Kirsten Fischer kan endnu ikke fortælle hvornår den afgørelse falder.