Pigefodbold vinder frem i Vollsmose

Fodboldskole i Vollsmose er gået fra nul piger til næsten en tredjedel piger på holdet

Det er ikke bare på landsholdsniveau, at kvindefodbold vinder frem. Også i Vollsmose er fodbold blevet populært blandt pigerne. Således skriver Vollsmose.dk, at der ud af 85 deltagere på Get2Fodboldskolen i morgen på Camp U vil være hele 24 piger. Det er flere end nogensinde før.

- Det første år vi afholdte fodboldskolen, var der ikke en eneste pige med, og nu er vi oppe på 24. I takt med at flere børn generelt tilmelder sig fodboldskolen, kommer pigerne langt mere med, siger Maria Brumvig, der er skoleleder på Get2Fodboldskolen til Vollsmose.dk.

Børnene på fodboldskolen er i alderen seks og 14 år, og Maria Brumvig understreger, at pigerne sagtens kan være med.

- Det er vigtigt, at pigerne kommer ud og bliver engageret i sport, fortæller hun.

Det er fjerde gang, at Get2Fodboldskole bliver afholdt i Vollsmose. Den løber af stablen mandag til torsdag og følger samme koncept som de øvrige fodboldskoler i DBU med den undtagelse, at deltagerne bliver rekrutteret og kun betaler et symbolsk beløb for at deltage. Det skal sikre, at også børn i udsatte boligområder får mulighed for at deltage.

- Det fantastiske ved fodboldskolen er, at alle bare er børn, der elsker fodbold. Det er komplet ligegyldigt, hvor vi kommer fra, og hvad vi tror på. Vi er bare fodboldspillere. På den måde kan idræt, og i det her tilfælde fodbold, samle mennesker på tværs, og det er der brug for især i udsatte boligområder, siger Maria Brumvig til Vollsmose.dk.

Oversigt

    Oversigt