I det fynske folks tjeneste

Piger trampet ned af løs kvie: - Det er et hændeligt uheld

00:24

Dyrskuechef Gitte Bech vil undersøge, om sikkerheden er god nok på dyrskuet. Hun understreger dog, at dyrskuet også fremover vil være et sted, hvor børn og voksne skal kunne komme tæt på dyrene.

Dyrskuechef Gitte Bech mener ikke, at ulykken på Dyrskuepladsen giver anledning til at ændre praksis på markedet. Hun vil dog se på sikkerheden igen.

Fredag formiddag trampede en løsslippen kvie fire børn ned på Det Fynske Dyrskue - herunder en otte måneder gammel pige, der blev trådt i hovedet og slået bevidstløs. 

Læs også Baby trampet i hovedet: Ramt af løssluppen kvie på dyrskue

Derudover væltede den to voksne - en mand og en kvinde - omkuld.

Dyrskuechef Gitte Bech fortæller efter ulykken, at hun vil se på sikkerheden på dyrskuet. Hun betegner dog ulykken som et "hændeligt uheld".

- Det uheld, der er sket i dag, er ikke et, vi kan forhindre. Det er et hændeligt uheld. Der var desværre nogle mennesker, der ikke kunne holde kvien, og så løber den frit rundt, siger Gitte Bech. 

Sådan en anledning her vil altid bevirke, at vi går tilbage og tænker, om der er noget, vi skal gøre anderledes, og om der er noget, vi kan gøre for at sikre, det ikke sker igen

Gitte Bech, dyrskuechef

Fredag åbnede dyrskuet med gratis adgang for skoleelever. Der var derfor ekstra mange børn på pladsen, da kvien brød løs.

- Det er rigtig, rigtig uheldigt, at det lige skulle være i dag. Vi opfrordrer til, at man lige tænker sig om, når man omgås dyrene og kommer tæt på dem. Dyrskuet skulle jo stadig gerne være et sted, hvor man kan komme tæt på dyrene. Det vil vi stadigvæk holde fast i, at man skal kunne, fortæller dyrskuechefen. 

Hun understreger dog, at der skal ses på sikkerheden. 

- Sådan en anledning her vil altid bevirke, at vi går tilbage og tænker, om der er noget, vi skal gøre anderledes, og om der er noget, vi kan gøre for at sikre, det ikke sker igen. Det er levende dyr, vi har med at gøre, og nogle gange sker der noget, vi ikke er herre over. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.