I det fynske folks tjeneste

Pigevold er steget voldsomt

Tre piger fra institutionen Ravnebjerghus blev mandag varetægtsfængslet efter mishandling af en 14-årig pige.

Der er i dag langt flere voldelige piger end nogensinde før. På ti år er der sket mere end en femdobling af de voldsdømte piger i alderen 15 til 17 år.

I 1996 var der 27 sager, hvor unge piger blev dømt for vold. Det tal steg i 2006 til 137 sager. Det viser de nyeste tal fra Justitsministeriets forskningsenhed, skriver Berlingske Tidende onsdag.

Men tallet er stadig stigende. I 2007 var tallet steget til 167 tilfælde. Det er endnu ikke opgjort hvor mange tilfælde der var i 2008, men 2009 tegner allerede nu til at følge med i statistikken.

Odense-sag tæller op i statistikken

I søndags blev en 14-årig pige mishandlet og holdt fanget i tre timer af fire andre unge piger i Odense. De fire piger var henholdsvis 14, 15, og to på 17 år.

I løbet af de tre timer blev den 14-årige pige flere gange brændt med cigaretter, spyttet på og gennembanket.

De fire overfaldspiger bor alle på institutionen Ravnebjerghus i Ravnebjerg vest for Odense. Og de har alle været i kontakt med politiet før.

- Det er piger, der alle tidligere har været til afhøring for forskellige ting, siger vicepolitiinspektør ved Fyns Politi, Ebbe Krogaard til Berlingske Tidende.

De tre ældste af de voldelige piger blev mandag varetægtsfængslet i fire uger. Den yngste på 14 år er overladt til de sociale myndigheder.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.