I det fynske folks tjeneste

Pilot: Det er vanvittigt, det de har gang i

Piloten hos det lille fynske firma Starling Air er godt og grundigt træt af, at han ikke må flyve mellem Ærø og Tåsinge, som han plejer. Peter Nordquist mener, at den statslige lufttrafiktjeneste Naviair flyveforbud er langt ude.

Starling Air er et lille flyselskab, der ejet, drevet og fløjet af en og samme mand: Peter Nordquist. Og nu er den ellers besindige fynbo godt gal i skralden, fordi han ikke må få sit fly på vingerne.

- Det er vanvittigt, det de har gang i, forklarer Peter Nordquist til TV2/FYN.

Forstår ikke danske krav

Starling Airs fly er så lille, at det ikke kommer op i de højder, hvor asken er farlig. Det har også filtre på motorene, så Peter Nordquist mener, at det er helt ufarligt for ham at flyve.

- Ikke engang svævefly må komme i luften i Danmark. Det er langt ude. Jeg har talt med Sverige og Tyskland, og der er der ikke noget forbud imod disse flytyper, siger piloten, der ikke forstår, hvorfor de danske krav er så strenge.

Peter Nordquist har søgt dispensation ved Statens Luftfartsselskab, men de har afvist hans ansøgning om at flyve videre.

Starling Air flyver blandt andet værftsarbejdere fra Tåsinge, og det har store økonomiske konsekvenser for firmaet, at flyet må blive på landingsbanen.