Pioneruddannelse fylder rundt

Det er ti år siden, Syddansk Universitet startede en af de første lederuddannelser for offentligt ansatte med navnet Master of Public Management. Uddannelsen har vist sig at være en stor succes og fejres derfor med en festkonference.

Udfyldte tomrum

Indtil for ti år siden havde offentligt ansatte herhjemme ikke store muligheder for at tage en decideret lederuddannelse, ligesom kollegerne i det private erhvervsliv.

Lærere, der blev skoleledere, læger, der blev overlæger og for eksempel akademikere, der blev forvaltningschefer blev forfremmet på basis af deres loyalitet og hårdt arbejde. Rent fagligt dygtige havde de dog ikke en egentlig uddannelse i ledelse.

Det blev muligt, da Syddansk Universitet i 1995 åbnede Master of Public Management. Siden har interessen været stor. Hvert år har 50 offentlige ledere taget uddannelsen, og mange flere har søgt ind.

Ikke nok med at ansøgertallet er steget med årene. Evalueringer og tilbagemeldinger viser stor tilfredshed med uddannelsen. Derfor fastslår uddannelsens leder og skaber, professor Kurt Klaudi Klausen, at den er en succes.

Jubilæumskonference

Tiåret fejres d. 15. september med en konference om udviklingen indenfor det offentlige og de udfordringer, det medfører for ledere. En række af Syddansk Universitets egne kapaciteter deltager to guruer på området.

Det er norske professor Kjell Arne Rørvik og den svenske professor Evert Vedung.

Oversigt

    Oversigt